Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Zabava z računalniškim servisom :)))

Zabava z računalniškim servisom :)))

Naj vam povem eno poučno računalniško zgodbico…

Zlatolaskin najljubši čurunalnik je dopolnil častiljivih sedem let in točno ob svojem rojstnem dnevu je revež izdihnil – crknil je napajalnik.

Zato je prejšnji teden romal na kliniko, beri: servis. Drugi dan Zlatolasko pokliče serviser in pravi, da je čurunalnik popravljen, da naj ga pride iskat in mimogrede navrže, da je Zlatolaska imela gor en čuden Bios in da je malo porihtal vse skupaj, da bo hitreje delalo. Čeprav slednjega Zlatolaska sploh ni naročila ali želela, računček skupaj 12k.

No, včeraj sem je Zlatolaska končno malce skopala iz plenic in zlezla pod mizo (umetnost: z dojenčkom v eni roki), priklopila kabelčke in vsa srečna pritisnila gumbek za zagon čurunalnika.

Ojej, na monitorju se pojavi Zlatolaski povsem neznana zadevščina, lepe modre barve in gor piše: “Stop Error Screen”. Ok, mala malca, saj vse piše… korak 1 – ne dela, korak 2 ne dela, korak 3 – ne dela, ojej, ojej, ojej.

Zlatolaska preveri kable, resetira čurunalnik in v veselem pričakovanju… Nič, spet lepo moder zaslon, kjer piše vse o errorjih itn…

Zlatolaska pogumno pokliče na servis, na drugi strani prijazni mladenič, razgovor je potekal nekako takole:

Zlatolaska: “Prejšnji teden sem imela pri vas na servisu moj čurunalnik, ki mu je crknil napajalnik, zdaj pa po priklopu ne dela.” Zajame sapo, da bi nadaljevala, a jo serviser prekine…

Serviser: “Hja guspa, qua ste pa vi pučela? A veste da mate gor en star Norton, ziher vam ta blukira”.

Zlatolaska: “Prosim, počakajte, da vam povem do konca. Do Win še prišla nisem, Norton tle nima zveze. Takoj ko zalaufam čurunalnik, se pojavi moder zaslon, na katerem piše…”

Serviser, zopet prekine Zlatolasko: “Guspa, zihr ste kej čudnga delala, na vašmu računalniku mate vse sorte, sej sem vam nekaj temporary datotek pobrisu, bi moral delat, pr ns je zihr delau.”

Zlatolaska (rahlo besna): “počakte mal’, nč nisem delala, sam priklopila se kable in vestenekaj pa tud sama vem no, in ne mi govort o Nortonu pa da sm jest neki čarala, a lahko zdej povem do konca.” … no, končno razložim, kaj sem naredila in česar nisem, in kaj da piše na lepem modrem zaslonu, ki javlja “Stop error Screen”.

Serviser: “Hja nč guspa, kr prpelte ga spet, bomo pogledal.”

Zlatolaska: “Oprostite, ampak jaz čurunalnik rabim zdajle, moram nujno neki sprintat in jutri oddat članek”.

Serviser, verjetno je vmes pogledal na uro: “Guspa, dons ne delamo več, je že štir, jutr zjutri prpelte, bomo pogledal”.

Obupana Zlatolaska malce strahoma zavrti magično številko Klemnaxx. Oh, žal Klemenxx ta hip ne more govorit, pravi da naj Zlatolaska pokliče čez pol ure.

Obupana Zlatolaska skuša ugasniti čurunalnik za pol urce in ugotovi, da gumbek za izklop ne dela. Obupana Zlatolaska za vsak slučaj še enkrat malo pobeza kable in kartice zadaj, ugasne vse skupaj na podaljšku in gleda na uro, kdaj bo poklicala Klemnaxx.

In nato se je nenadoma zgodil čudež! Zlatolaska prižge čurunalnik in zadeva dela!!!!

Hja, da ne boste mislili: za tole spisat sem rabila veliko poguma, ker sem tudi sama nekoč delala z uporabniki, katerim se je kr neki sam od sebe dogajal….

In očitno je, da je že samo klic Klemnuxx pomagal, čeprav še danes ne vem, kako 🙂

Upam, da bo kakšen serviser tole prebral in se malce drugače pogovarjal s strankami.

In Klemenxx, oprosti za nadlegovanje. In hvala še enkrat za “čudež” – ko spet splezam malo iz plenic pade pivo pr’ Kamnu.

p.s. malce sumim, da kabel od tipkovnice ni bil dobro priklopljen ali da je bila mrežna kartica nekam majava, ampak nisem čisto prepričana.

ne, to kar sumiš, samo po sebi ni krivo… izgleda misterij ostaja misterij 🙂

ja se dogaja..
če niso vsi kabli prav vtaknjeni (npr. tipkovnica) zna javit čudno napako ze v startu

Mene na Mlacomu ne marajo, ker je moj računalnik doma blokiral, brnel, skratka že skoraj razpadal, pri njih pa je delal brezhibno. Pred mojimi očmi.
Pripeljem domov, spet ropota, odpeljem nazaj, spet dela.
Pripeljem domov, pa se sploh ne vžge, odpeljem na drug servis, kjer mi zamenjajo napajalnik. Pripeljem domov in DELA. Že nekaj let. Prej so mi pa pri Mlacomu v dveh letih zamenjali dva napajalnika.

Nesem sestrin računalnik, samo zato, ker je bil v garanciji, ker USBji na sprednji strani niso delali, pa me prijazni serviser (ki zgleda kot un tip s psom iz stripa iz mislim da PcX revije) opomni, da nimam pojma, kako se priklopi USB. HALOOOOOO? Kaj se ga ne samo vtakne??? Je še kaka druga umetnost???
No, poskusi še on – ne dela. Ja gospa, mogoče pa imate prav…..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close