Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Siol bo ponujal Dell-a in Microsoft prog. opremo

Siol bo ponujal Dell-a in Microsoft prog. opremo

Preberite si sporočilce za javnost iz strani Siol-a..

Sporočila za javnost
Natisni Natisni
09.12.2005
ADSL komplet – prva celovita rešitev za preprost dostop do interneta

Ljubljana, 9. december 2005 – SiOL bo v sodelovanju z vodilnima svetovnima ponudnikoma računalnikov in programske opreme Dellom in Microsoftom od 12. decembra dalje ponudil visokokakovostno rešitev za popolno komunikacijsko izkušnjo – ADSL komplet. Zmogljivi računalniki in vrhunska programska oprema, vse že pripravljeno za enostavno uporabo interneta, bodo na voljo vsem dosedanjim in novim SiOL-ovim naročnikom širokopasovnega dostopa ADSL. Gre za prvi tovrstni projekt v Sloveniji, v katerem so združili znanje, logistiko in trženjska sredstva Dell, Microsoft in SiOL.

Nova ponudba vključuje tri možne kombinacije strojne opreme, glede na različne potrebe uporabnikov. Dell Inspiron 1300 je prenosni računalnik, ki je namenjem vsem, ki uživajo v gledanju filmov in poslušanju glasbe ter želijo dostopati do interneta z različnih lokacij. Za komuniciranje s svetom ima dodan faks modem in ponuja brezžično povezovanje do interneta WLAN. Za družinsko uporabo je idealna rešitev za dostop do interneta, uporabo e-pošte in splošno domačo uporabo osebni računalnik Dell Dimension 1100. Za zahtevnejše uporabnike interneta je v SiOL-ovi ponudbi Dell Dimension 5150, ki združuje vrhunske dosežke najnovejše tehnologije.

Zmogljivim Dellovim računalnikom je dodana bogata Microsoftova programska oprema, že nameščena in nastavljena za uporabo: operacijski sitem MS Windows XP Home in programski paket MS Office Student & Teacher 2003, oba v slovenski različici, večpredstavnostna enciklopedija Microsoft Encarta in MS Digital Image 2006 za navdušence nad digitalno fotografijo. Za varno uporabo spleta je dodan tudi SiOL-ov Varnostni paket s protivirusno zaščito, požarnim zidom in zaščito pred nezaželeno elektronsko pošto.

Uporabniki bodo lahko na enem prodajnem mestu v teletrgovinah Telekoma Slovenije opravili nakup potrebne komunikacijske opreme dostopa do interneta in licenčne programske opreme za osebne računalnike. ADSL komplet je ugodna ponudba visoke kakovosti z obročnim odplačevanjem – na 24 obrokov. Dell Inspiron in Dell Dimension 1100 bosta za naročnike SiOL ADSL 9.500 sit na mesec, Dell Dimension 5150 pa 12.700 sit na mesec (cene so z ddv).

Prodajna akcija ADSL komplet je prvi rezultat strateškega partnerskega sodelovanja Skupine Telekom Slovenije in globalnega ponudnika programske opreme Microsoft, ki sta ga najavila danes na Dunaju.

Originalen link je:

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

In sedajle še malce mojega razmišljanja:

– Dell pri nas nima kvalitetnega servisa – kdo bo to servisiral ??
– Mogoče Siol/Telekom/(ali tista rač. firma, katero je telekom kupil) – ne spomnim se ravno imena (leta me malce j…. :)))

Naslednja zadeva:
MS Office Student & Teacher 2003

Kolikor vem moraš za uporabo te licence imeti status študenta, ali predavatelja.
Mar to pomeni, da Microsoft krši lastna licenčna pravila, ali to pomeni da
Siol krši MS pravila igre..

Torej če si kupim ta paket (btw. nikdar – ampak resno nikdar si ga ne bi kupil
zase doma) za domačo uporabo, kako za vraga bom dokazoval, da
pri 40-tih nisem več študent.. Torej zlobni sosed me npr. prijavi pri
BSA-ju, pa pridejo potem ti čudaki k meni domov in vidijo, da uporabljam
to opremo – me lahko kar zaprejo :)))))

Namreč nikjer nisem zasledil kako je s to MS programsko opremo.
Mogoče jim pa gre konec koncev samo za $$$$$$..

No ja mogoče bo pa v škatli samo kuponček za naročilo MS opreme, pa
bodo potem oni to odobrili/ali pa tudi ne – samo potem Siol zavaja ljudi..

Ah – ne bom se obremenjeval s tem – Linux še kar dela :))

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Kolikor jaz vem ne rabiš bit študent, no vsaj jaz nisem in sem ga prav tako kupo! LP

V glavnem, ne da bi sploh kaj dosti komentirali: SIOL te nategne, kakorkoli se obrneš. Škoda, da niso dodali še Nortona namesto Bitdefenderja.

Drugače pa Klemenxx: mislim, da BSA nima po tvojem stanovanju kaj brskat. Ali pa se motim? Motiti se je človeško. Svojčas sta bivši Ring v Kranju in E-misija prodajala določeno programsko vsakomur, čeprav je bilo mišljeno le ob nakupu s strojno opremo.

Za podjetja vem, da tržnega inšpektorja licenca kaj dosti ne zanima, niti cd-ji. Hoče videti predvsem računa, ki se glasijo na ime podjetja, za vsak računalnik seveda (ali pa dokaz o nakupu licenc za ostale). Vse ostalo si lahko izposodiš pri kom, ki je programe kupil.

Na področju legalizacije je v državi še dosti nejasnega, M$ stvari razlaga po svoje, BSA spet drugače, podjetja, ki programsko opremo uvažajo in tržijo spet po svoje… Tako, da je vse skupaj neresno.

SIOL pa naj bi raje skrbel za nemoteno delovanje sedanjega omrežja, namesto da se je lotil prodaje računalnikov s prednaloženo programsko opremo. Skrajni čas je, da mu konkurenca pokaže ostre zobe.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close