Zamenjava imena uporabniškega računa
Huh … spet ena težava. Namreč: pri nakupu računalnika so nam pač že lepo inštalirali gor Operacijski sistem (WINXP) in kreirali uporabniški računa Uporabnik. Ta računalnik se je nato uporabljal najprej za neke druge namene in se je gor inštaliralo en program, ki sem ga želela kasneje ohraniti (ko smo računalnik selili na drugo delovno mesto). Tam je pa bilo potrebno spremeniti ime uporabniškega računa (da sem pač lahko računalnik povezala v mrežo – Novell). Ok … ni problema. To sem naredila in me je lepo povezalo in vse deluje … razen ena stvar. Namreč iz tega računalnika preko mreže dostopam do enega serverja (pač … v Raziskovalcu preslikam omrežni pogon in ga vidim), kjer imam pač kreiranega uporabnika z istim imenom kot je ta nov uporabniški račun na računalniku. OK … sej ni problema … pač vpišem uporabniško ime in geslo in je zadeva rešena. Vendar jaz bi želela, da me ob zagonu računalnika avtomatsko poveže s serverjem (kar deluje na vseh ostalih računalnikih, kjer smo takoj kreirali uporabniško ime, kot pač mora biti) … vendar na tem računalniku ne deluje. Predvidevam da zato, ker v ozadju še vedno ta uporabniški račun vidi kot Uporabnik (namreč tudi ko zaženem Windowse mimo mreže – Workstation only – vidim, da me logira kot Uporabnik ne pa kot ono drugo .. čeprav mi nato kot ime Uporabniškega računa pokaže ono drugo.
Kako zamenjati povsod tega Uporabnika za ono drugo? In to brez brisanja uporabniškega računa, ker izgubim s tem preveč podatkov.
V bistvu je na Uporabniku en program, ki ga želim ohraniti. Če bi se šlo samo za podatke, bi bil najmanjši problem. Vendar program pa težko prenesem na drugega uporabnika. Ni pa to en program, ki bi ga bilo samo za inštalirat in je … ampak je še kup drugih stvari odzadaj … tako da bi v bistvu res morala ohraniti ta obstoječi račun … samo ime je napačno.
Forum je zaprt za komentiranje.