Najdi forum

Particije naknadno

Pozdrav!

Torej imam novi prenosnik, kar že veste :-)))))))

Problem: OS je že bil naložen, in disk ni razdeljen na particije, jaz pa bi želela imeti vsaj dve in ne eno samo particijo.

Ali je edina rešitev da namerno zrušim sistem (formatiranje) in naredim dve (tri) particiji in potem vse nazaj gor, ali pač morda gre tudi drugače???

Je možno delati particije NAKNADNO???? Pač na tistem delu diska, ki še ni zaseden s podatki.
Če ja – KAKO????
Upam, da ni vprašanje preveč blond.-))))))))

LP
Senka

P.s.: Tole gre že z novega…….upam, da se čutijo vibracije :-)))))))

Žal je program plačljiv…

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Pozdravček!

Ima mogoče “slučajno” kdo doma klon PartitionMagic?
Naj mi piše na zgornji e-mail!

Saj veste, kaj mislim….bi bila zelo hvaležna….će pomislim, kaj vse človeka čaka, ko formatira trdovje; ups, po prof. Toporišiču:-))))))))))

Vsi originalni CD-ji sistema in driverjev z bodyguardy so pri meni, tako, da ni blem tudi glede formatiranja, pa kljub temu….

Ah, upanje umre zadnje!!!

LP
Senka

Mislim da to lahko narediš tako, da kot da hočeš instalirat win na novo in greš samo do faze, ko delaš s particijami. Bo kdo, ko je bolj doma v teh stvareh še kaj napisal.

Lahko, ampak potem adijo particija c z winsi in ostalim vred. Med nameščanjem sicer lahko kreiraš nove particije – ampak moraš prej staro zbrisat.
Partition Magic pa je ena od možnih rešitev.

A za Partition magic ni pa še noben slišal.Mula dela čudeže:)
LP

LOL…

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Acroni partition expert je veliko boljši in enostavnejši za take zadeve.

Jaz sem s Pertition magic spreminjal velikost particij z naloženimi winsi, eni sem vzel prostor in ga dodal drugi ,na obeh so bili naloženi win, precej tvegano početje, kako se stvari odvijajo se bere v temi Težave z Windowsi zgoraj.

S tem programom sem že vzel particiji z winsi prostor in naredil novo particijo, pri tem nisem imel nobenih težav, tako, da novo particijo po mojem lahko mirno narediš. Je pa dobro pred tem početjem particijo dobro defragmentirat.

In potem…………sem ga formatirala……..in razdelila disk……na dve particiji…. :-)))))))))))

LP
Senka

Formatirala???? to pomeni da si zbrisala vse, kar je bilo na disku.

Pa kaj!

Svoje osebne zadeve sem s prenosnika zapekla na DVD (malo več je bilo tega!) pa ni (bilo) blema….

Malo je pač trajalo, da sem postavila sistem nazaj z vsemi driverji in ostalo instalacijsko drobnarijo…z originalnih CD-jev se razume!

LP
Senka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close