NEVEDNICA-KAKŠEN RAČUNALNIK
POZDRAVLJENI!
Ker sem skoraj popolna tepka,kar se tiče računalnikov,vas prosim za nasvet,kakšen računalnik naj kupimo hčerkama-osnovna šola.Rada bi kupila nekaj takega,da bo vsaj za par let mir-dovolj spomina,radi bi nalagali muziko,igrali igrice(zahtevne),gledali filmčke itd.
Vsak nasvet bi mi prišel prav,saj tudi pri trgovcih ne vem vsega povedat kaj bi rada,ker ne poznam vseh možnosti,ki jih ponuja malo boljši računalnik.Pa še nasvet glede printerja bi prosila.
hvala in lep dan želim.
Recimo ne predrag in pa da bo mir za nekaj let (za zahtevne igre). Mogoče takšna kombinacija:
Osnovna plošča Gigabyte GA-K8NF-9
Procesor AMD Athlon 64 3000+ box (939 pin)
RAM DDR 512MB 400MHz 2x
Disk Seagate 160GB (SATA, 8MB cache, 7200)
Grafična kartica Gigabyte PCI-E GeForce 6600GT 128MB (TV-Out, DVI)
Ohišje Feel-V 350W
DVD+-RW NEC ND-4550A
Disketna enota 3,5″
Za monitor pa recimo če hočeš LCD je zelo dober: Monitor LCD Samsung 17″ SM730BF (odzivni čas 4 ms…)
Če pa hočeš CRT, pa: Monitor Samsung 17″ SM793DF Dynaflat.
Glede tiskalnika pa tako, če bo to bolj za domačo uporabo je ugodno kupiti HP PSC 1510 (skener, kopirc in printer), pa še kartuše so poceni v primerjavi s prejšnjimi modeli. Lahko pa kakšen navaden tiskalnik HP 5740… ali pa kakšnega od Canona…
Lp, Max
Se strinjam z Maxom, ki priporoča nakup multifunkcijske naprave HP PSC.
Sama imam sicer tip 1215, pa sem čisto zadovoljna. Uporabljam jo pa za vse živo. Skeniranje, printanje in fotokopiranje. Nastavitev printerja je na economy, tako da je poraba kartuš manjša.
Ker imam sina osnovnošolca in je ravno zdaj manjkal v šoli, si lahko snov preprosto prefotokopiram in prihranim čas, ki bi ga otrok porabil za prepisovanje, sošolci so pa tudi zadovoljni, da zvezke takoj dobijo nazaj.Tako, da priporočam.
Ko porabiš originalno kartušo, si lahko omisliš barvo za polnjenje.
Tako, da toplo priporočam, ker sem tudi sama pred nakupom imela kar precejšnje posmislek.
Ugoravljam, da napotrebne. Za domačo rabo odlična napravca.
Forum je zaprt za komentiranje.