Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Kako povečati particijo?

Kako povečati particijo?

Na HDD imam še okrog 8 GB nezasedenega prostora, ki bi ga dodal eni pariciji.
Se lahko na Disc menagement eni particiji doda nezaseden – unallocated del diska? Verjetno ga je treba prej formatirat v NTFS, kako se to naredi, če ta prostor še ni particija?

Ti bi rad iz enega diska naredil iz nezasedenega prostora particijo. To mislim da se da narediti recimo s programom Partition Magic, Disk Partition Manager… Več pa kdo, ki je že to delal.

Lp, Max

Ne bi novo particijo, nezaseden prostor bi dodal obstoječi particiji.

Za to potrebuješ kako orodje za particije, ki zna spreminjati velikost particije brez izgube podatkov. Sicer je nekaj brezplačnih, vendar so bolj tko. OK pa je npr. Partition Magic, ampak je pa za $$$

Podatki se ne bi smeli zgubiti, ker bi particiji dodal še nezaseden, prazen del diska. Imam Partition Magic, sem že nekaj delal z njim, samo na praznem disku. Malo me skrbi ker označi particije z drugimi črkami kot win.

Brez skrbi jo lahko povečaš v Partition magic-u, ničesar ne boš izgubil, tudi če jo preimenuješ…
Če pa nisi čisto prepričan pa si naredi najprej backup…

S Partition magic sem formatiral prazen prostov v NTFS, zdaj je ta prostor nova particija s svojo črko, kako naj ta prostor dodam obstoječi particiji?

Uporabi možnost “Merge partitions”…

Uporabil sem Merge in mi je prostor nove prazne particije dodal prvi particiji, ki je v seznamu nad to novo prazno particijo, kako spravit ta prostor malo višje na ustrezno particijo?

Nisem kl. Apply ampak Exit in tega ni izvedel, tako je še vedno nova prazna particija na dnu seznama.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close