Forum – za učenje
Če želite anonimnost, ni potrebno vpisati e-mail naslova
Pač če želiš, da nobeden ne vidi tvojega email naslova, ga enostavno ne vpišeš, sicer pa tudi kdo bo pa npr. vedel da se za email naslovom
henki.penki@gmail.com skriva neki Lojze iz Zgornje Polskave (primer)..
Moderatorji imamo na voljo naslednje opcije:
Možnosti moderatorja
Oblikuj sporočilo
Brisanje sporočila
Premaknite nit
Zaprite to nit
Skrij sporočilo (in odgovore)
In to je tudi vse. Tvojih podatkov jaz kot moderator ne vidim, lahko samo
nekaj počenjam z sporočili in to je tudi vse.
Ne vem kdo si, iz kje prihajaš – nič.
To lahko ugotavlja na podlagi log datotek na strežniku samo Boss of all Bosses – Primož.
Tako da tukaj je iz strani uporabnikov in nas moderatorjev zagotovljena
anonimnost..
Te še kaj zanima ??
lp
ps. tudi če pogledaš source kodo foruma – boš videl samo html kodo in to je vse.
Klemenxx
ja ravno ta Primož je grizil na forumu od g. Ruglja da bo nekoga razkril
a on pa lahko za njega ne veljajo zakoni anonimnosti
To pomeni da jaz napišem xy mail naprimer na volji on pa lahko pride do mojega točnega naslova ker sem ga moral posredovati volji če sem hotel dobit njihov email. Kakšna je tu anonimnost??
lp:tony
Hmmm, ne bi vedel, kaj se je tam dogajalo in zakaj se je šlo.
Vsekakor Primož presneto ve kaj dela, glede na število obiskovalcev
tukaj gor in seveda tudi na zelo veliko odgovornost, ki jo ima.
Ima pa srečo, da ima še Andrejo, katera mu je v veliko pomoč..
Sicer pa če misliš, da kaj ni v redu, mu napiši sporočilce in ga “pobaraj”
s tvojimi vprašanji na naslovu:
oz. na email
lp
Klemenxx
Saj kaj ti pa okrog anonimnosti ni jasno.
Poglej na forumu puščaš dve stvari:
1. email naslov – tvoja odločitev, ali ga pišeš, ali ne, to lahko vidijo vsi
tudi uporabniki
2. IP naslov – vidi samo lastnik strežnika/skozi log datoteke
to je vse..
lp
AH kje pa tudi čez ip naslov si anonimen, Poglej saj lahko sama preveriš in sicer:
tukaj vpiši svoj ip naslov pa boš videla kaj dobiš
kot odgovor, ali pa izvoli preveriti kaj dobiš, če vpišem jaz moj ip naslov:
ali pa čez geolokatorja vpiši ip naslov:
No kot vidiš iz ip naslova se vidi čez katerega ponudnika interneta prihajaš in nič več. Če pa želiš dobiti podake kdo točno ima ta ip naslov npr. dne 26.11.2005 ob 16.50 uri pa moraš imeti sodni nalog (to lahko stori samo policija – sodišče) da mu te podatke izdajo ponudniki internet storitev, kajti tega ti nihče ne bo dal, ker so to že osebni podatki in ni šans, da bi kdo do
tega prišel. Potrebno je pogledati v log datotkee in tukaj noter je vpisan ta ip naslov, potem je potrebno še pogledati kot kateri uporabniki si bil tisti hip prijavljen in na podlagi uporabniškega imena pogledajo v podatkovno bazo, da se vidi kdo je resnično zadaj. Pa še takrat ni obvezno, da si bila to ti (ali jaz), kajti danes ima že skoraj vsak doma tudi postavljeno brezžično omrežje, katerega roko na srce veliko uporabnikov ne zna pravilno skonfigurirati in kaj hitro se lahko naredi, da nekdo vdre v tvoje omrežje in lepo srfa v tvojem imenu in dela “probleme”, tako, da je tukaj odprtih lahko
kar nekaj vprašanj in odgovorov.
Jaz osebno še vedno mislim, da nikakor ni enostavno priti do osebnih podatkov od uporabnikov – po načelu kdo je kdo.
Raje se bojte države, katera bo pričela “šnofati” po podatkih v imenu terorizma, oz. v imenu preprečevanja terorizma, kajti to, za kar se zavzemajo – je meni totalni “kretenizem” in to bo tisto pravo, kar
nas bo “pojahalo”, sicer pa če ne delaš težav se itaq nimaš kaj bati.
Da pa včasih kaj osebnega napišem, je pa zato, ker se z nekaterimi iz foruma osebno poznamo in to je to..
Lepo nedeljo še naprej….
Pa kaj nekatere skrbi ta anonimnost? To so si izmislili Amerikanci, ki jo zdaj najbolj množično kršijo( še agentom FBI). Kdor je pošten se itak nima česa bat; tako je moje mnenje. Če pa si pošten in se bojiš, si pa za forum Rugelj…
Forum je zaprt za komentiranje.