nakup tiskalnika
Potrebujem vaš strokovni nasvet, poduk o tiskalnikih:-) Kakšen tiskalnik je racionalno kupiti: brizgalni (sem imela Epsonovega) ali laserski, morda multifunkcionalno napravo? Zanima me kako je s stroški kartuše pri nekaterih tiskalnikih? Tiskalnik nameravam uporabljati za članke, seminarski… tekstovna besedila.
Če se bo uporabljal res za domačo uporabo, se seveda splača kupiti kakšno multifunkcionalno napravo, kjer lahko še kaj skeniraš (HP PSC 1510) in kakšen navaden tiskalnik HP 5740 ali pa kakšen Canon… Glede kartuš so pa za HP malo cenejše kot pa za Canon (iP1600, 2200) pri omenjenih tiskalnikih… Slaba stran tiskalnikov Canon je ta, da imajo glavo ločeno od kartuše (pri HP so skupaj) in se ti lahko barve zasušijo, če nekaj časa ne printaš…
Lp, Max
Pred 5 meseci sem si kupila multifunkcijskega (za domačo rabo) HP 1215. Kolebala sem med HP on Lexmarkom, vendar so me prepričali, da bom s kartušami pri Lexmarku bankrotirala.
Popolnoma zadošča mojim potrebam. Original kartuše sicer niso med najcenejšimi, sama pa sem začela uporabljati črnilo za polnjenje kartuš in zaenkrat zadovoljna s kvaliteto printanja. Polnjenje sploh ni zahtevno opravilo, tako da zadeva funkcionira. In ni mi treba gledati preveč na porabo.
Priporočam.
Za kakšne profi zadeve ni, za ceno okrog 20.000 sit je pa za doma čisto dober. in mislim, da se ta printer zdaj da dobiti že za vsega 17.000 sit.
Forum je zaprt za komentiranje.