Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Računalo se mi stalno sesuva

Računalo se mi stalno sesuva

Najprej teh. podatki, potem pa problem. Imam računalo:

– plata: ABIT NF7-S nForce2
– procesor: Athlon XP 2600+/512 (1,917 GHz)
– RAM: 512 MP PC3200 DDR TwinMOS (+kasneje dodan 512MB isti)
– grafična: Radeon 9600XT 128MB DVI/TVOUT
– 2x CD/DVD ROM (ampak to ni pomembo)
– disk:WD 120 GB 722 SATA 8MB (+kasneje dodatan 160GB isti)
– OS WIN XP

Res ne vem kaj je temu računalu. Ko sem ga nadgradil z novim diskom(160GB) in dodatnim ramom (512MB) se mi stalno sesuva. Pred tem pa nobenih problemov. Imam XP-je. Začelo se je po dveh tednih, ko sem ga nadgradil. Najprej so se mi začeli sesuvati XP-ji….na koncu sem izgubil kar admin. pravice. Sledil je format c:, na novo naložim XP-je, spet ista zgodba, po nekaj tednih sploh nisem mogel več v XP-je pridit. No, skratka, to se mi je zgodilo sedaj že ene 5x.

Kaj naj bi bilo krivo, saj ne vem več kaj nej naredim. Sumim novi RAM, vendar je isti kot prejšnji. Ali je mogoče nov disk, ampak je tudi ta isti kot prvi, le da je 160GB. Oboje, RAM in dodatem disk, sem kupil hkrati.

Please help! Saj res nimam več živcev ga stalno na novo nalagati, ker s tem očitno ne dosežem nič.

Še to sem pozabil povedati, da dostikrat, ko računalo ponovno zaženem, mi čekira disk in popravlja napake (saj veste, na zažetku ko se zažene in je modro ozadnje…)

Pa še to sem pozabil dodati:
– antivirus NOD32
– ad-aware

LP!

Sumim RAM, ni pa nujno.
Disk ti čekira zato, ker se je sesul in ga potem čekira (kao iz varnostnih razlogov). Nima veze z razlogom zakaj se ti sesuva.
Dej novi ram ven, pa poglej kako bo delal.

Preveri ram z memtestom

dobiš ga na:

http://www.memtest86.com/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close