Najdi forum

Problem z računalnikom

Imam naslednjo težavo, ko prižgem računalnik (da ne bo pomote zdj sm na drugem računalniku)
Mi skor takoj na začetku napiše
NTLDR is missing
Press CTRL+ALT+DEL to restar

in to lahko počnem v nedogled….
Prosm za pomoč

probaj botat iz instalacijskega CD in ko dobiš opcijo za recovery napiš:

moznost je recovery console (FIXBOOT) napišeš – fixmbr

Lej problem je tak.. da mi tut bootable XP-ja cd-ja noče zalaufat… sm probu jst to vse že

A si nastavil v BIOS-u da to boota s CD-ja? A ti to napiše že pred BIOS-om ali predno se ti WIN naloži?

Lp, Max

To mi napiše predno se hoče WIN naložit…
Itak je bootanje tko .. da najprej cd prečekira pol pa naprej na disk

To ja, ampak BIOS je neodvisen od WIN (če ti WIN ne dela, ti BIOS itak dela). No, če ti tudi s CD-ja ne boot-a, pa probaj s kakšno sistemsko disketo in potem daj format… Kaj pa opcija Recovery pri BIOS-u, a to ti pa prime (če jo seveda imaš)? Probaj resetirat BIOS, če ti res noče boot-at CD-ja.

Lp, Max

Sm mel napačne informacije o biosu…. zdj sm lepo dal da najprej boot from cd… tako da mi zdjle formatira celotn disk…. in upam da bo potem vse lepo delal

Škoda, ker uporabniki za vsako malenkost takoj cd-not in gremo formatirati računalo, tako se na žalost ne boste nikdar naučili pravilne uporabe računala, oz. kaj in kako storiti v primerih napak. Seveda razen. če te “briga” samo,
da računalo dela, ostalo pa ne 😉

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Hja sistem na novo inštaliraš v 15min na današnjih računalnikih ostalo programje še rabiš kakšno uro odprava napak traja ponavadi dlje

🙂

No, nisem še imel prilike videti stručkota, ki bi znal v 15 minutah na novo namestiti winse. Za vse, kar povprečni uproabnik rabi, rabiš ca. 3 – 4 ure – odvisno od želja in potreb. Poleg tega večina pozabi na backup svojih podatkov, gesel, priljubljenih, pošte, adresarja… in še raznih drugih reči, ki jih imajo razmetane širom po disku – nekateri celo v sistemskih mapah?!
Potem pa jok in stok – da na omenjam gonilnikov, ki jih ne znajo najti. Net pa jim ne dela, ker npr. nimajo niti driverja od mrežne.
LOL (iz prakse za prakso – lp Tajfun)

Sir YES Sir

Winsi se na sodobne računalnike (2Ghz +) inštalirajo 15min.

Če že moraš reševati gesla pošto in podobne podatke si pač vzameš čas
sam imam za to kar posebno particijo +redno delanje backupov.

Gonilniki se ponavadi inštalirajo že z WinXP dodatne poiščeš na priloženih cd-jih (predvsem od osnovne plošče) grafične so večinoma od ATIja in Nvidije tako da si tistih 40Mb že posnameš na CD 😉

Redkokje sem srečal da WinXpji nebi inštalirali mrežne kartice če se že pojavi je rešitev na CD-ju od osnovne plošče 😉

V vsakem primeru je zadnja izbira internet kjer dobiš tako rekoč vse gonilnike še za tako eksotične zadeve 🙂

Jaz pač delam po najhitrejši poti in iz izkušenj vem če se splača popravljat ali pa je boljše formatirat. Vsakemu povem kako je na stvari kaj pridobi s kero izvedbo in kaj izgubi.
Če pa naletiš na primere kjer moraš pod nujno popraviti računalnik brez formatiranja (ponavadi pri kakih odvetnikih ki ponavadi ne vejo kaj pomeni backup in varnost :S) pa pač leti čas.

Kasiram ponavadi jurja za pot +kakega za delo ker sem namreč mnenja da bi moral računalnik biti dostopen vsakemu (predvsem internet) da lahko pride do željenih informacij. In sem močno proti temu da uradni serviserji in prodajalci izkoriščajo naivnost kupcev kar se v Sloveniji zelo pogosto dogaja.

Kasiram ponavadi jurja za pot +kakega za delo ker sem namreč mnenja da bi moral računalnik biti dostopen vsakemu (predvsem internet) da lahko pride do željenih informacij. In sem močno proti temu da uradni serviserji in prodajalci izkoriščajo naivnost kupcev kar se v Sloveniji zelo pogosto dogaja.

——————————————————————————————-

Jap zaradi takih kot si ti imamo profiji potem za vrhunsko delo – klinčevo plačano in na take oprosti izrazu “luzerje” sem sam prekleto hud.

In potem se vtaknete še v networking, ad, security in podobno,
pa vse to naredite za jurja – seveda je kvaliteta izdelave tudi
temu primerna (jurja)..

Ni pa tole letelo direktno na tebe. 😉

Tokrat sem ostal kar brez besed, brez komentarja.

Vtikam se samo tja kjer znam

sem pa že videl dosti compov ki so jih imeli v obdelavi strkovonjaki (pa ne leti direktno nate) pri teh kaj drugega razn formata res ni pomagalo :S

Kvaliteta izdelave je malo več vredna kot jurja 😉
Lahko bi skasiro 20k na inštalacijo tako kot to “strokovnjaki” delajo…

-mene se ne rabiš preveč bat ker če ne poznam stranke že od prej (ali preko kakega kolega) je zlo mala verjetnost da bi jim šel comp-a šraufat (razen če je plačilo ustrezno 10+ k). jurja velja sam za prijatelje in sorodnike – če se morm kam peljat 🙂 (ali pa se zmenimo za pijačo)

V soboto-nedeljo smo meli poravnavo računov (spil 23 shark vodk in 10 cuba libr)

P.S

še sam sem presenečen da se mi je dalo tolko pisat ;D

Kar usta zapre vem ja 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close