Računalniške trgovine
Iz lastne izkušnje vam povem, da so trenutno slovenske računalniške trgovine na zelo zelo nizkem nivoju in sicer zadeva je sledeča, ker mi je računalništvo konjiček sem si sam sestavil računalnik po komponentah (Chieftec Black Dragon Big Tower, ASUS A8N-E,….) Naslednji korak je bil poiskat trgovino, ki sploh lahko dobavi posamezne komponente. In odločil sem se za trgovino JAE Maribor (najslabša odločitev do sedaj v mojem življenju) Zaposleni so samo študentje preko študentskega servisa, nimajo pojma o dostavi, dosegljivosti, dobavit niso mogli ASUS A8N-E v času nekje julija (ker ni več sploh dosegljiva v Sloveniji sicer je pa GIGABYTE nasploh boljša plata, kot pa ASUS) mislim vsakomur svoje ampak … kriza. No OK!!! Naročil računalnik, čakal 1 teden, pridem domov, zaženem rač. tipkovnica ne dela, miška ne dela … Kličem, ampak brez uspeha. Računalnik spet vrnem ( sem iz MS – MB okrog 60 km v eno stran !!!) in povem pač kaj je narobe.” OK gospod jutri okrog 12:00 bo gotovo, vas pa prej pokličemo! Dobim klic, v JAE vse dela pridem domov spet ne dela, spet kličem … Rač. vrnem in počakam, ko po njem šraufajo, “prodajalec – študent” (ki se mu za vse skup j***) kar prime ohišje, vrže po tleh sem tja, jaz seveda sam debelo gledal…. Skratka to se je vleklo 1 mesec, v JAE trgovini vse skupaj bil 9 brez uspeha, kljub vednosti glavnega direktorja na sedežu firme, …. na koncu po posvetu z Zavodom za potrošnike Slovenije končno dobil denar in ENKRAT ZA VSELEJ NIKOLI VEČ JAE (neprijaznost, neinformiranost, nevljudnost skratka študentje). Naslednja trgovina Rolan, možna dobava navedene opreme… čakal 3 tedne in spet nič. Opustil zadevo. Comtron(MB,MS – Citiram prodajalca:”Se ne ukvarjamo z posebnimi željami strank strank, ker ni računice.” PCX … in še nekaj računalniških trgovin brez uspeha.Totalno sem že obupal. Nato sem zasledil majhno trgovinico v tujini Leibnitz COMPUTERHAUS, odlično, strokovno in natančno svetovanje. roba je bila dobavljena v 1 dnevu, ceneje in računalnik sem dobil v roku 1delovnega dneva( po 20h). Povejte prosim vaše mnenje, izkušnje!!! In pol bi se mi radi primerjali z EU, po moje ni šanse še zdaleč ne… Lep večer!!!
Ja, pa je res. Žal! Na temle forumu vam večkrat namignemo, da ni vse zlato, kar se svetlika v slovenskih čarunalniških štacunah. Normalno je, da ti lahko v vsakem malem podjetju namenijo več časa in pozornosti, saj je zanje pomembna vsaka stranka. Štacune pa so le končna faza, skratka zgolj prodaja kištic, ki jih sestavljajo nekje v Stegnah ali na Vrhniki.
Seveda ne smemo reklamirat kakovostnih dobaviteljev računalniške opreme (vsaj tule ne), zato se uporabniki kaj radi odločajo za hiter in ‘poceni’ obročni nakup v Sparru, Comtronu, Big bangu, Merkurju in (DA!) celo v Tušu. Ne bo dolgo, pa jih boste lahko kupili med makaroni v Eurospinu…
V Mariboru so mi sestavili mašino točno po mojih željah v Comtronu.(Tržaška). Res pa je, da sem se ob okvari enega diska v RAID polju potem lahko kvalificirano pogovarjal le z vodjo servisa in da je njihov hitri servis(ki ga plačaš dodatnih 7 jurjev) nato trajal en teden, ampak to je že druga zgodba…
Hja Pero, sam meni pa niso mogli oz. hotli dobit ohišja kot že omenjeno Chieftec Black Dragon Big Tower nevem zakaj ne enostavno niso bili sposobni, ko sem recimo poklical Rolan če imajo navedeno ohišje so mi pa rekli, da naj grem v JAE trgovino, ker tam imajo… Mislim alo!!! V JAE pa niso mogli dostavit, čeprav so kolikor sem informiran uradni zastopnik ASUSa Nijhove osnovne plate, ki je v zgornjem cenovnem razredu.
Tajfun to sploh ni res, se grem stavt da imajo v tej trgovini, torej COMPUTERHAUS 100% več prometa kot JAE… tolko o tem in v bistvu se sploh ne gre za velikost, prodajo, ampak se gre za odnos prodajalec – kupec. Evo stopim v JAE trgovino in kar takoj me je TIKAL, ej pa sploh nisem malenkosten ali kaj drugega ampak če smo že pri tem.. Torej gre sam za prijaznost, strokovno svetovanje in profesionalnost, kar pa zame že v včerajšnjem postu ziher omenjene trgovine niso in sigurno da tud koraka več ne stopim v to žal Slovensko ” ŠTALO”.
No, sam imam Chieftecovo bigtower ohišje, ne vem pa, kateri model. Je črn in na zgornji polovici so vratca pa težek je kot cent. Glede odnosa do potencialnega kupca pa se strinjam, da se morajo naši kao trgovci še marsičesa (vsega)naučit…
Sem imela nekaj podobnih izkušenj (z znanimi rač. firmami v MB), a od kar nabavljam v eni trgovini na štajerskem (je ne bom imenovala, da ne bom delala reklame – ni pa iz MB), nimam več teh problemov.
Če kupim kako komponento in ni kompatibilna, brez problema zamenjajo, daj mi celo 3, 4 različne zraven in rečejo naj sprobam, katera bo delovala, pa potem pridem plačat. Če sem kaj reklamirala, še nikoli niso rekli, da je naša krivda, brez problema so zamenjali. Dogovorjenega roka so se vedno držali. Ko smo imeli podobni problem, da je pri njih nekaj delalo, pri nas pa ne, je serviser brez problema prišel k nam domov pogledat kaj se dogaja ter mašino sam odpeljal in takoj drugi dan pripeljal nazaj.
LP druščina!
haha prav zanimivo je tu brat te zadeve.
ma tud jaz sem mel kdaj kaksne tezave z racunalniki sam se je se zmeraj z lepim odnosom dalo vse zrihtat.
no me pa resda neka zanima glede (PA SAJ TO NI RES) !!!
no ej glej bil si skor v vseh rač. trgovinah v SLO:) ej pa da se niti pr enih nisi mogo zmenit pa ne morm vrjet. Pomoje je prej ka z tabo narobe, ko z rač. trgovinami (no k dandanes je skor vsak, ki zna tipkat na rač. računalničar in vse zna – kao)
da si se odločal prav za tako bedno ohišje in da nisi mogel izbrat kerga drugega mi ze vse pove (trma in vlki pametnjakovič vrjetno) 🙂
sej nič ne rečem tui taki morjo obstajat, da zmes trgovcom živce spijejo:)
jaz sem sicer iz bljižine MB in sem prvi rač. kupo v CONTROMU pred davnimi časi in ni blo blema. (pokvaro se mi je samo CD-rom in resda sem čakal 3dni da so mi zrihtali rač. samo sem pa dobo novega in hitrejšega)
pol sem kupoval v Fast Forwardu (superca sem pozna enga in sem bil zmeraj zadovoln)
zaj pa kupjem v JAE in morm rečt, da glede na to kako sem si zamislil moj rač. ko sem novega kupoval seveda takšnega, ki se je ta čas najbolj splačal bil nasvet v JAE dokaj podobn glede na to da mu nisem povedal moje specifikacije. Med drugim mi je za vsako stvar razložil zakaj ravno ta in morm rečt, da sem bil resda navdušen (aja (PA SAJ TO NI RES) bil je študent k je mel gor priponko). Nato sem ga še povprašal kakšen rač. pa za nekje 260k pa sma hitro našla skupno pot:)
k nisem kupil original windowse sem jih doma sam nameščal in pri tem je prišlo do problema, da mi nikakor ni uspelo naredit RAID saj so bli problem (preinstalation drivers). No k nisem mogel na internet sem po pomoč skočil v JAE, kjer sem prosi, če lahko sam poiščem na internetu driverje. Seveda ni blo problema plus tega mi je kr prodajalec poiskal na internetu in še posnel na disketo.
jaz sem zelo zelo zadovoln saj rač. dela v nulo.
ok te pa začnimo,
kaj se tebe tiče no comment, napiši osnovno konfiguracijo računalnika in opis napake…tak se vsaj začne neki post napake oziroma kritiziranja…no če si pa že neky hobby računalničar pa bi moral sprejeti izziv in odpravit napako sam…
LP
PS. Študentje smo zakon,ne nas šimfat…ker na nas sloni svet….HA HA HA
aja (PA SAJ TO NI RES) neka mi še povej
po tem takem, če si ti tak mojster zakaj nisi mogo tega sam odpravit karkoli je blo pa bi jim samo tisto neso kaj ni blo vredu?
no, če ti ni teško mi povej ka je blo sploh narobe pa ka so ti te v JAE rekli?
aja pa kak to mislis primerjava plat kao kvaliteta al kaj (GIGABYTE – ASUS)
kaj ti z tem vsak dan delaš, da veš kera je kaka pa kok je boljša al to od oke praviš k pač marsikdo to reče, da je ASUS zakon? Al teste gledas al ka?
Verjetno si nek mlad pubec poln samega sebe, ki še ti starši dnar dajejo… Kot prvo če je kdo poln samega sebe izmed naju si to ti. Chieftec ohišje hja zame je pač špiča, ne vem men se dopade pač al maš kaj proti, sicer pa je to tvoj problem… Sicer pa ne da se mi s tabo tuki nekaj gor pa dol kot že samo tvoje ime pove Fukic pač kot Fukic pa še zaposlen si verjetno v tej rač. trgovini…
Kaj ste se razkokodakali? Saj smo o naslovnem postu že povedali svoje. Komentarji so odveč. Če je kdo komu stopil na žulj, naj bo lepo tiho in se zamisli nad ugledom svoje firme. Nekaj tam močno smrdi… In kritika takih kvazi firm je povsem na mestu. Danes bi kar vsi radi tržili čarunalnike, hehe.
Skratka, dečki umirite konje in radi se imejte. Pa drugič pamet v roke, ko razbijete prašička.
oj back in biznis:)
ja ne vem ka naj rečem!
ej kake veze sploh ima tudi, če bi mi starši dajali denar, ko pa se mi pogovarjamo o rač. problemu. no za tvoji radovednost, če bi mi pri teh letih starši dajali denar bi me bilo res sram.
ja šment glede na to kak se obnašaš pa kar vse po vrsti kritiziraš se niti malo ne čudim, da nisi v nobeni trgovini mogel kupit kar si želel met.
v avstriji v tej tvoji trgovinici pa očitno delajo takšni kot (ni mišljeno kot slaba oseba venda kot rač. strokovnjak) si ti, pa si se le končno z nekom razumel:)
ja moje ime pa je tako ker ne morem vrjet, kaj vse slišim oz. preberem pa je to ime namenjeno le zate:)
kako pe to, da nekaj kritiziraš, ko pa sploh ne poveš kaj je bil problem in kako to, da si mogel računalnik nosit v trgovino, ko pa si tak mojster, da je računalništvo tvoj tako rekoč velik konjiček. pa bi sam porihtal a ne.
PS. imam vsaj 3.5x več pojma v rač. kot ti saj zgleda, da niti ne upaš povedat kaj je bilo narobe.
a je kaj takšnega, da te je sram povedet?
zakaj sem na to temo sploh pisal!
zato ker sploh ne veste o čem se pogovarjate:) in se kot izgleda na tej strani zbirate samo takšni, ki imaste probleme z rač. saj sami ne znate nič postorit in za vse drugo krivite druge.
PA SAJ TO NI RES!!!
glej napisal si (“Naročil računalnik, čakal 1 teden, pridem domov, zaženem rač. tipkovnica ne dela, miška ne dela… “)
moj komentar:
1. glede na to, da si čakal tako dolgo na komponente izgleda, da si želel nekaj kar trenutno ni bilo na zalogi (vse ok saj si želel svojo specifikacijo) seveda, mogoče bi se dalo kaj zamenjat tudi za kaj podobnega ali celo boljšega. (majhna razlika v ceni). aja ne komentiraj takšnih stvari, ko zgleda da sploh nimaš pojma kakšne možnosti so okoli nabave in da nikjer nimajo popolnoma vsega.
2. ti si mojster? kateri mojster bi pa dal računalnik sestavit kar v trgovini ko pa si zna sam najbolje naredit (no da ne bomo pozabli od kod to: “Naročil računalnik, čakal 1 teden, pridem domov, zaženem rač. tipkovnica ne dela, miška ne dela… “)
jaz bi si ga sigurno sam sestavil, bi vsaj vedel kaj imam.
no, malo moram tu in tam skritizirat mojstre (“skoraj vsak, ki zna prizgat rač. je dandanes računalničar”)
uživajte pa pojdite malo v šole, mogoče se še kaj naučite:) nikoli ni prepozno!
marsikaj bi se lahko napisal samo mi ni več, ker se sploh ne pogovarjamo o rač. ampak samo kritiziramo (jaz tudi – kaj ko pa morem – se opravičujem)
lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.