igrica
Kupila sem igrico in ker pač nimam dosti znanja o tem, sem nainštalirala kodo gor na notebook, pol pa šele ugotovila, da mi igrica valjda ne dela, ker imam prešvoh grafično. No igrico sem odnesla nazaj, ker z njo nimam kaj počet, sem se pač z nakupom zafrknila. In mi je ni hotel vzet nazaj in dobropisa napisat, ker je kao koda že uporabljena. Kaj to pomeni – a zdaj cd lahko vržem v koš? A tudi jaz cd-ja ne morem več uporabljati na nobenem drugem računalniku, ki bi ga eventuelno kupila v prihodnosti?
a me je imel za budalo?
hvala za odgovor.
Pomoje to ni to, ker so pač lažja pota, da dobiš igro zastonj, kot pa da letaš v trgovine in prepečeš cdje.
Je pa res samo od trgovca dobra volja, da ti zamenja brezhibno stvar za kaj drugega. Pri igrah je problem, če je škatla odpakirana, kaka nalepka raztrgana ipd. Trgovec bo tako igro zelo težko prodal, sploh za normalne pare.
Mogoče poskusi igro prodat na bolhi za kakega jurja manj.
Točno, napaka ni na prodajalčevi strani, nisi namreč preverila, ali imaš ustrezno kartico. Včasih se kdo razjezi, ki kupi glasbeni cd z zaščito pred predvajanjem na računalniku, zlasti če doma nima navadnega stolpa… Res pa je glasbeni cd laže zamenjati kot igrico, ki je navadno v dodatni pvc embalaži. No, tudi to se da, če naletiš na prijazno trgovino.
Jaz to razumem, da sem jaz kriva, ker nisem preverila in mi je jasno, da noče zamenjati brezhibne stvari. Zanima me, kaj konkretno pomeni tisto prodajalčevo natolcevanje o kodi. Rekel je, da ker sem vtipkala kodo na moj računalnik, sedaj drugje igrica ne bo delala in je zato ne more več naprej prodajat. A je to res?
Lahko je, lahko pa ne.
Nekatere produkte je potrebno (poleg vpisa številke) registrirati tudi online pri proizvajalcu. Ta potem hrani že registrirane številke in če želiš na novo registrirat z isto številko imaš lahko problem. Npr. Microsoft je za svoja polkenca naredil nekaj podobnega.
Pri drugih produktih enostavno vneseš registracijsko kodo in to je to. Tak bo delal še na miljon drugih pcov.
Napiši za katero igro gre pa bomo videli.
Forum je zaprt za komentiranje.