ne morem se povezati na internet:KLEMEN sedaj sem uspela izpisati podatke
Avtor: ema
Datum: 14-11-05 00:12
prenosnik:
Ethernet kartica Brezžična omrežna povezava
IP: 192.168.1.202
maska podmrežja:255.255.255.0
privzeti prehod: 192.168.1.2
ethernet kartica local area connection
stanje medija:medij je odklopljen
računalo 3:
ethernet kartica povezava lokalnega omrežja 3
stanje medija:medij je odklopljen
ethernet kartica brezžična omrežna povezava 3
ip:192.168.1.4
maska podomrežja 255.255.255.0
privzeti prehod :192.168.1.2
računalo 1:
ethernet kartica local area connection
ip: 192.168.1.100
privzeti prehod : 192.168.1.2
ethernet kartica wireless network connection
ip: 192.168.1.4
maska podomr.255.255.255.0
privz.prehod 192.168.1.2
hvala za odgovor!
Živjo
prenosnik takrat ni bil povezan na omrežje, ampak videti je ok.
računalo tri je videti ok
Pri računalu ena (1) pa vidim napako in sicer imata obe kartici
isti naslovni prostor in sicer:
Lan kartica
ip: 192.168.1.100
privzeti prehod : 192.168.1.2
Brezžična kartica
ethernet kartica wireless network connection
ip: 192.168.1.4
maska podomr.255.255.255.0
privz.prehod 192.168.1.2
Namreč tukaj se odloči, ali boš delala z kablom, ali pa z brezžično povezavo.
Če je to ta računalnik, kateri te heca, je razlog samov tem.
lp
heca me trojka, ta se ne more povezati na internet. kabelske povezave nimam, imam samo adsl.
enka dela brezhibno.ne vem, kaj kaže na kabel, kajti ves čas me sprašuješ po njem.
na trojki pa sta mi otroka pred popolno prekinitvijo povezave sporočala,da ju je večkrat , ko sta bila na messengerju, računalnik občasno spraševal nekaj v zvezi z Ip-jem (nista razumela kaj) ter ju potem ” metal dol”. Vendar sta izključila zadevo in po ponovnem vklopu je spet delovala. Nakar enkrat sploh ni več delovala…
Emul baje nista uporabljala. Sicer pa nista imela pravic instalacije programov na računalnik.
A se ti kaj sanja, kako bi ta (zelo grobo) orisana zadeva bila povezana s sedanjo popolno prekinitvijo povezave?
hvala.In lahko noč.
To piše v ipconfig, sem samo prpisala.
Za IP na računalu 3 mi je bilo naročeno, naj ga prepišem z raćunala 1 – da se zato ne more povezati na net (povezani so namreč mrežo).
Zanima pa me, tajfun, če imaš kakšno idejo, čemu bi otroke pri prijavi na messenger sistem občasno spraševal po IP -ju (nekaj v zvezi s tem- sama nisem videla) potem pa enako občasno- prekinil povezavo z netom?
Hvala
Čakaj, Ema in Vesna? Si to ti najbrž? V enem od starejših postov omenjaš, da imaš računalnike povezane v mrežo prek routerja? Zakaj imaš potem vpisane IP naslove na mrežnih karticah??
Tega ni treba, router je potrebno pravilno konfigurirati, vnesti username in geslo, to je vse.
Številke IP in prehode pa izbriši.
Upam, da ne zavajam, naj še kdo drug svetuje, kaj bi lahko bilo narobe pri tebi. Ali pa najdi kakega fanta, ki ti bo zadeve poštimal v nekaj minutah, saj ni zapleteno… malo ponagaja pa res včasih.-
Verjetno bo najlažje tako kot ti je že svetoval Tajfun. Na računalu 1 ali 3 spremeni IP številko pa bo. (ali še bolje, obema spremeni številko na nekaj drugega, 1 uporablja kar nekaj routerjev). Kdor ti je svetoval da kar prepiši iz 1, ti je svetoval narobe, v omrežju namreč ne moreta biti 2 ali več računal z isti IP številko.
Druga varjanta pa je ta, da na računalnikih nastaviš avtomatsko dodeljevanje IP številk (DHCP). Večina routerjev potem avtomatsko dodeli vsakem računalu svoj IP.
Vse te IP številke so številke na notranji strani omrežja(LAN), na zunanji, internetni (WAN) pa ti IP številko dodeli tvoj internet provider, tako da messenger verjetno hoče ta IP.
Forum je zaprt za komentiranje.