Najdi forum

problem z računalnikom

pozdravljeni!

Imam en nenavaden problem, ki me muči. Prijatelju je kar na lepem crknil računalnik. Vse je zamenjal razen napajalca in procesorja a še vedno ni delal. Potem ga je dal meni, da probam z mojega delujočega računalnika zamenjat procesor na njegovega. Napaka! (Nikoli ne smeš razdirat stroja ki dela 🙂 )
Zamenjal sem napajalec in procesor a še vedno nič. Počasi sem obupal in sestavil spet moj računalnik. Ta pa ne vžge več. Zažene in po dveh sekundah ga zmanjka. Nimam pojma kaj je.
Probal sem sklopit disk, cederome, mrežno, grafično, da slučajno ni kaj v stiku, a še vedno ne pride niti v bios. Vžgem, dve sekundi in konec.
Sem tud baterijco vrgel ven in počakal a ne pomaga.
Je možno da je prijateljev napajalec skuril procesor? Kaj sploh naredi če je procesor fuč?

Je imel slučajno že kdo tak problem, ker nebi rad vozil kište na servis.
Hvala lepa že v naprej, LP

Možno je, da ti je skurilo CPU. Če si res probal vse naprave odklopit, razen napajalnik, plata, CPU, RAM, probaj prvo zamenjati RAM, potem napajalnik in na koncu drugi CPU oziroma plato. A BIOS ti pa zažene (se sliši pisk)? A si prav vse kable priklopil?

Lp, Max

zdaj sem pustil baterijco malo več časa zunaj in je zalaufalo, samo zdaj pa ne dela monitor. Ni signala. Ma nimam pojma kaj bi lahko bilo. Ima še kdo kako idejo? Hvala lp

piska kaj ?

ne, nč ne piska.
Kaj pa nastane če z jumperi resetiral real time clock(RTC)Ram in CMOS. Tko piše v knjigci.
nevem več kaj bi lahko bilo.
Na ploščo imam priključeno samo napajanje, ram modul, procesor, grafično,disk. Vžgem tako, da naredim stik na powerLed.
Vse zalaufa(disk, grafična, procesor se segreje), ampak nč ne zapiska in grafična ne da nič ven.
Dve plošče delata isto.

lp

če je procesor fuč, se pride sploh v biose?
Zdaj sem imel Athlon xp 1800, če kupim zdaj durona 1200, a je to dosti šibkejši procesor ali ne? Ker ne mislim kupovati novega, za igrce pa ne rabim. enkrat sem slišal da ima xp 1800 1533Mhz , duron 1200 pa 1200Mhz.

LP

Ja, Lahko poskusiš resetirati BIOS. Pač, BIOS resetiraš na privzete lastnosti… Probaj zamenjati CPU. Torej, si zamenjal plato in je isto kot na prvi. Zanimivo… Da bi bile obe plate pokvarjene, ali pač… Duron je sigurno slabši kot Athlon XP. Če je CPU zanič, se naj ne bi prišlo v BIOS.

Lp, Max

Sploh imaš priklopljen zvočnik (piskač) na osnovno ploščo ?

imam priključen zvočni ja. računalnik zalaufa. Disk vrti ,hladilnik segreje, samp ob zagonu se ne zalaufa normalno. Nč ne zapiska.
MAh nevem kaj je, zdaj iščem rabljen procesor po bolhi a ne najdem nič pametnega. ima kdo kakega amd athlona al pa durona za prodati.
lp

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close