orodje za izdelavo aplikacij
Zanimajo me predlogi, katero orodje za idelavo aplikacij naj predstavim za seminarsko nalogo, Vem da jih je veliko (visual studio, delphi,jbuilder…), ampak zanimajo me še kakšna druga orodja, bolj “neobičajna”, ker ta so že vsa zasedena?
Če veste slučajno za kako, mi prosim predlagajte, zelo bom vesel.
Hvala lepa in lep pozdrav!!
Najenostavnejše orodje, a obenem tudi orodje, s katerim lahko razvijaš aplikacije v največ različnih jezikih je seveda kar notepad ali podoben text editor. Z njim dejansko lahko napišeš program od assemblerja do spletne aplikacije in celo .NET aplikacije.
Vendar pa je razvoj zahtevnih aplikacij v beležnici nekako tako, kot če bi gradili avtocesto čez Trojane le z lopato in krampom. Zato so razvijalci naredili cel kup orodij, s katerimi si poenostavimo on olajšamo delo.
Danes so najbolj priljubljena ti. Rapid Application Development (RAD) orodja, ki ti zelo olajšajo razvoj aplikacij, tako enostavnih kot zahtevnih.
Najbolj razširjena orodja so :
MS Visual Studio : VB, VC#, VC++, VJ#, ASP.NET
Borland Developer Studio : C, C++Builder, C#Builder, JBuilder, Delphi, Delphi .NET
MS Access : Razvoj nezahtevnih aplikacij v VBA
Razvoj internet aplikacij :
MS Web Matrix Project (Reloaded!) : ASP.NET
CodeCharge Studio : ASP, ASP.NET, JSP, PHP, Perl
PhpED : PHP
Macromedia Dreamweaver : HTML, ASP, JSP, PHP
MS FrontPage : HTML, ASP.NET, PHP
Teh orodij za razvoj je res ogromno, malo poišči po Googlu za Rapid Application Development, ali pa pokukaj na tole stran
Forum je zaprt za komentiranje.