Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija klemenxx Kaj za vraga so BSN koncentratorji?

klemenxx Kaj za vraga so BSN koncentratorji?

Kaj pomeni BSN koncentrator pri ADSL, sem do sedaj dostopal prek BSN-XXX, leto i n pol sedaj pa so me čez noč dali na BSN-YYY pa se mi zdi da imam počasnejšo povezavo, predvsem download. Obvestili me niso o ničemer, slučajno danes nisemmogel na internet in slučajno pogledam kaj se dogaja s klientom raspppoe in vidim da mi po defaulto nastavi drug koncentrator BSN kot sem ga uporabljal več kot leto in pol.

Ali lahko siol to naredi brez vednosti oziroma, kaj menite nad vsem tem?

lp

Hja lahko da so te prestavili na drugo telefonsko centralo, dslam in podobno.
Zakaj imaš počasnejši dostop – je čisto možno npr. zaradi okvarjene
“plošče” v centrali, ali kaj podobnega.
Mogoče telekom/siol pripravljata sistem na vdsl 2+..
Skratka jutri prijavi napako na 116 – povej jim kaj se ti dogaja in naj uredijo,
čeprav bo pot po mojem kar “trnova”, ker se znanje večine tehnikov začne in neha na http://www.siol.net..
Sicer se pa pritoži najprej na Siol in oni naj uredijo/odstranijo napako na telekomu – namreč ti imaš pogodbo z Siol-om in NE z telekomom..

Prestavijo te pa lahko brez tvoje vednosti in brez tvojega privoljenja/dovoljenja.
Izgovor ki ga imajo običajno je “tehnične težave”..

Skratka še nekaj povej – katere windows-e pa imaš da uporabljaš
siol-ov adsl klient, čeprav je windows xp klient veliko bolji in tudi pppoe klient je boljši od tega siolovega.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

uporabljam rasppoe klienta in ne siolovega, kaj naj uredim prosim če mi svetuješ?, ker se kreira kot omrežje na klic imaš po defaulto pač en bsn v mojem primeru XXX, čez noč po letu dni in pol pa te prstavijo ne da ti veš ni delal internet nič, dokler nisem za foro probal kaj če naredim novo povezavco in vidimlejga zlomka pojavi se čudežno novi BSN?

In kateri operacijski sistem uporabljaš ??

aja pa še neki kje naj ugotovim mojo dejasnko hitrost kak strežnik za test kaj dol potegnit do sedaj sem potegoval iz nezasedenih strani tudi po 220 sedaj pa začne vleči pa pade pod 200, ping na siolovo stran pa je med 25-55, prej skoraj standardno 13-27 max 28 v mirovanju

ah žal ME vendar zaenkrat brez težav , saj vem da je en kur… sam s tem nima nobene veze, ker do sedaj je blo ok na unem straem koncentratorju,sedaj pa šlehte na tem novem, ki sem mimogrede ugotovil sam da z bsn –ji neki ne štima

Mogoče te samo MTU “heca” poizkusi ga nastaviti na siolovih 1472 ali malce več, saj pppoe klient to omogoča.
Čeprav je MTU nastavitev potrebna takrat kadar ti email-i ne delajo,
ali pa ne odpira določenih spletnih strani.
Teoretično je mogoče pri tebi kaj narobe z npr. lan kartico – poizkusi jo
fixirati na 10 MB/Half Duplex pa poglej če je kaj bolje.
Kateri adsl modem pa imaš ??

modem je callisto, mrežna je OK od 3com, pa saj pravim danes nisem prišel na net , kličem siol pr njih vse vrei kot ponavadi, kličem na 116 , me pokličejo čez kakšno uro jim povem v čem je fora jo se bomo malo pozanimali,SIOL pa vi kar stestirajte hitrost pa če ne bo vredu pokličte, me majo za norca?

imam to

nastavljeno vseskozi kot se vidi na slikici ki sem jo pripel, in kaj bi to k temu lahko pripomoglo?

Hja najbrž bo najbolje, da tako na siol kot na telekom zatežiš, oz.
jim povej da stvari ne delajo tako kot morajo.

Skratka če so šlampasti, naj napako še odpravijo.
Verjamem, da si modem že ugasnil itd..

žal..

lp

Dobro jutro, zvečer bil prenos slab, predpostavljam zaradi večjega števila uporabnikov (beri siolovih), okrog polnoči tak kot bi moral, sedaj zjutraj tudi vredo, sam bojim se, da čez da npa spet ne bo ko bo folk prletu gor, se motim, klemenxx?

In prenos je bil iz kje ?? Z Amerike, z Mule z khmm….

Včasih so tudi po slo linki “zabasani” pa ti ne pomaga če imaš
100 MB link do neta, če ima pa nek kekec svoj server postavljen na adsl-u (kot jaz) in potem pridejo gor trije uporabniki in zadeva ne dela – oz. počasi.
Pa tudi – mogoče imaš trenutni npr. IP naslov, katerega je prej uporabljal
kdo drugi, ki je imel na temu naslovu server, (email, www, mule) in kaj podobnega, pa se poizkušajo kakšni spletni servisi na njega povezat.
Ali pa npr. črvi, mularija z scannerji in podobno..
Skratka na netu- je možno veliko stvari.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close