Word-prosim za pomoč
Z ene internetne strani sem si skopirala eno besedilo v word. Imelo je poravnavo na levi strani, jaz pa bi rada obojestransko. Ko sem celotno besedilo označila in dala obojestransko poravnavo, mi je raztegnilo tudi kratke naslove, tko, da je bila ena beseda na levi, druga na desni. Nato sem želela poravnati samo naslov po levi strani, pa mi je avtomatsko poravnalo še besedilo, ki naslovu sledi? Zgleda, kot da je naslov “prilepljen” na ostalo besedilo, saj ko sem hotela vmes en prazen odstavek, mi je avtomatsko dalo dva, v prvi prosti odstavek tik pod naslovom pa ne morem niti klikniti. Nič ne razumem, a imam mogoče vklopljeno kakšno čudno funkcijo?
Hvala vsem za pomoč in LP.
Vključi v wordu oznake za odstavke, da boš dobila občutek, kako je skopiran tekst oblikovan. Lahko je ‘enter’ na koncu vsake vrstice, ali pa manjka, kjer bi moral biti odstavek.
Včasih pomaga, če besedilo najprej prekopiraš v Notepad – nato pa od tam v Word. S tem se znebiš odvečnih kod in oznak, ki nastanejo v besedilih na spletu.
Takega problema se v bodoče rešiš, če skopirano besedilo prilepiš z ukazom: UREJANJE, nato POSEBNO LEPLJENJE, nato NEOBLIKOVANO BESEDILO. S rem prilepiš samo golo besedilo, ne pa tudi oblikovanje besedila.
Forum je zaprt za komentiranje.