Najdi forum

Pekač težava

Ko hočem zapeči CD se mi pekač ustavi pri 5% nato tam melje 15 min in nato normalno naprej zapeče CD (kdaj pa tudi zapiše, da CD ni mogel zaklučiti).Zanima me ali bo potrebno počasi menjati pekač ali pa ???
Če je pekač slučajno zanič me zanima na kaj moram biti pozorna pri nabavi DVD pekača. Hvala

Snofka probaj nekaj pogledat. Pojdi z miško na My computer(Moj Računalnik) in z desnim gumbom poišči Properties(Lastnosti) in stisni levi gumb na miški. Tako zdaj se ti je odprlo System Properties (Sistemske lastnosti). (Enako lahko prideš do tega z kombinacijo tipk: WINdows tipka + Pause,Break).

Potem se postavi na zavihek Hardware (Strojna oprema).
Nato idi na Device manager (Upravitelj naprav)
Ko se ti odpre Device manager (Upravitelj naprav) pojdi na IDEATA/ATAPI Controlers

Tu se ti pojavita 2 kanala kontrolerja. Prvi je primarni drugi pa secundarni IDE channel. Ker nevem na katerem imaš priklopljen CD/DVD pekač, je najbolje da pogledaš oba.

Najprej 2x stisni na primary IDE channel in pojdi na zavihek Advanced settings. Tu poglej, če ti pod Transfer mode piše: DMA if available.

Če ti to piše je OK, Če piše PIO only nastavi na DMA if available.

V glavnem ti mora spodaj pod Current transfer mode pisat: Ultra DMA mode X.

Najpogostejša napaka, da ti dolgo peče CD/DVD je v napačni nastavitvi ali pa v konfliktu driverja za IDE kontroler.

To prvo poglej….vzrokov je lahko še veliko…..

lp, SAWman

sem pogledala tu je vse o.k.
kaj lahko še pogledam
sam mi je pekač do zdaj pekel normalno

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close