Najdi forum

Nujno – jpg

Na pomoč! Elektronska pošta, ki ima priponko s končnico jpg (slike) se čudno obnaša. Na primer, ko enostavno pošlješ tak mail naprej sodelavcu (forward) on dobi prvotno sliko, ob pritisku tipke enter (ko gleda prvotno sliko) pa zraven še čisto eno x sliko, verjetno iz lastne baze. Ko drugi sodelavec to forwardira tretjemu, tretji dobi original sliko in spet zraven npr. skeniran dokument iz baze prejšnjega sodelavca. Se komu kaj sanja, kaj bi to lahko bilo, saj na primer tega maila sploh ne odpremo ampak samo forwardiramo????

to misliš – ko na Microsoft pregledovalniku klikne – Naslednja slikce (Next),

ja to je čisto normalno, ker program jemlje iz začasnih internetnih datotek.
Ker ko ti odpreš v OE slikco, jo on v resnici skopira nekam na disk in pokaže potem na ekranu.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Če je samo jpg, potem ne more biti škodljiv, drugače pa ….

Daj forwardiraj ga še meni, pa bomo vidli kje se skriva zajec.

Kje si pa upam, kdo ve, kaj dobiš. Mimogrede, predprejšnji petek je moja sodelavka zaman čakala pri Kamnu v Šiški. Ob pol petih je bila tam, pa ni bilo nobenega. Še v bifeju je spraševala (Tut en kamn), pa niso nič vedeli.

Kot rečeno, če je priponka jpg, potem ne more naredit škode.
Če imaš nastavljeno, da ti skrije znane končnice, se lahko zgodi, da si dobil npr exe datoteko, ki zgleda kot jpg (slika.jpg.exe, exe ti skrije in ti vidiš le slika.jpg). A to sliko lahko shraniš na disk? Če jo lahko, jo potem odpri z notepadom in poglej prvih 10 znakov, pa povej kateri so.

V kamnu pa nismo bili za firewallom, tako da ne vem, kam je tvoja sodelavka gledala. Jaz sem bil 10 do pol tam in sem bil sam z natikarico, edino ena punca je prišla, spila nekej, po telefonu povedala, da mora kupit fižol in odšla, nič sprašvala 🙂

Jaaaa, pa to je bila ona, (izgleda kot manekenka), je rekla, da se te spomni, samo kaj ko ni pristopila! Jooj, mene joj.

Ojej. Midva z hmmmom in manekenka!!!
Kakšna doktorska disertacija bi to bila…

Ah, veste kaj, naslednjič se je treba zmenit tako, da ima vsak v roki rdeč nagelj za razpoznavni znak. Sodelavka je sigurno spraševala natakarico, pa nič vedela….

san-ov-a bič 🙂

Zakaj pa ni nič rekla, da pride, bi jo že mi poiskali.

Ponavadi smo itak samo sveta trojica klemenxx-dr-hmmm in bi precej čudno zgledalo, da hodmo u kamne z nageljčki 🙂
3 deci za mizo z rožcam :))

Za drugič:
malo bolj na glas rečeš ‘vroče Švedinje’, pa ti ta-pravi že pomahajo…

Lep pozdrav

He he he he…ta je dobra :)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close