Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Kako iz 2 particij narediti 1?

Kako iz 2 particij narediti 1?

Imam winxp, nikakor mi ne rata?

Program za to je Partition magic, ki pa je žal plačljiv.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Naredi sistemsko disketo od Win 89 ali ME in preko nje zaženi računalo s podporo CD-ja ali brez. Potem napiši fdisk in v tem programu izbriši vse particije in nato naredi eno samo novo.

Lp, Max

Samo v tem primeru je potrebno opozoriti, da izgubiš vse podatke na disku, če pa uporabiš kakšno orodje kot je Partition Magic, pa vsi podatki ostanejo.

Živjo,

Če imaš Windows XP, potem imaš že “kvazi” partition Magic v samem sistemu.

Pogoj zato pa je, da so particije kreirane kot NTFS (sicer jih lahko spremeniš)

torej če imaš NTFS potem pa pojdiva takole:

1. Sistem zaženi v VARNEM zagonu (na začetku pritiskaj tipko F8 in varni način – Safe Mode)

2. v ukazno vrstico vtipkaj diskpart.exe.
Preideš v diskpart prompt

3. Nato uporabi ukaz
list volume
da ti sistem prikaže njemu znane pogone (particije…)

4. Z ukazom Select volume # izberi particijo, ki jo želiš razširiti (# predstavlja številko particije)

5. Natipkaj extend [size=n] [disk=n] [noerr] .
Opisi parametrov:
size=n
S tem navedeš za koliko megabajtov (MB) želiš povečat particijo.
Če ne vpišeš številke, bo ves neparticioniran prostor dodeljen tej particiji.

disk=n
Dinamični pogon na katerem želiš ustvariti prostor. Disku je dodeljen prostor enak n.
Če ne navedeš diska, bo prostor dodelje trenutnemu pogonu.

noerr
FoSamo za skriptiranje.
Če pride do napake, bo diskpart nadaljeval z delom, v kolikor si dodala ta parameter. Drugače bo izpisalo številko
napake indiskpart bo prenehal delovati.

6. Vpiši exit za izhod.

Po ponovnem zagonu boš imela particijo pač toliko veliko, kolikor želiš 🙂

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Link do Microsoft navodil:

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Hvala za nasvete. Klemen tvoj primer sem probala ter obupala, saj nisem vedela, točno, kaj storiti pri 5. točki, zato sem to uredila s Partition Magic programom in mi je ratalo. Tako da sedaj dela tako kot mora. Hvala vsem še enkrat

A ni bolje imeti dveh? 🙂

Tajfun napisal:

> A ni bolje imeti dveh? 🙂

jaz mam tri 🙂
– system
– files (filmi pa to :P)
– backup

Še boljše je imet tri 400 GB diske! ;-)))

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

In ko bo šel disk po gobe? Bye, bye backup.

Hehe, in kaj za vraga boš nasul nanje, če ni skrivnost Pero? No, enim tudi to uspeva…

Hja, ko boš lastnik 900 filmov ti bo jasno…

Haha, pa kaj mi bodo, kdo pa imaš danes še čas za filme? Saj ne rečem, tu pa tam kakšen spektakel, ampak 900…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close