Najdi forum

nov monitor in igre

Pozdravljeni,

kupila sem novi monitor (lcd Samsung 913 V) in sedaj se mi nekatere igre sploh nočejo odpreti, ene pa ne zgledajo tako lepo kot na prejšnjem monitorju (prejšnji je bil crt, 15 palčni).

Malo sem pogledala po forumu in našla nekaj, kar upam, da bi rešilo tudi moje težave. Morala bi odstranit igro, počistit njene vnose v register, odstranit “konfiguracijski fajl, kamor je igra shranila nastavitve, na kateri ločljivosti bo igrana” ter ponovno inštalirat igro.

Torej, najprej bi naredila tole, vendar ne vem, kako počistit vnose v registru ter kje je ta konfiguracijski fajl (predvsem se gre za GTA: San Andreas).

Zanima pa me tudi, kje se v igrah spreminja ločljivost, če ni te možnosti v posamezni igri (v settings, options…)?

Najlepša hvala za odgovor.

Spremeniti moraš le ločljivost in za to res ni treba šarit po registru in konfiguracijskih fajlih. (Skoraj) Vsaka igra ima možnost nastavitve ločljivosti, ponavadi najdeš pod kakšen setup ali graphics/display/video options.

LCDji majo en majhen problemček samo na eni ločljivosti delujejo optimalno kar je več ali manj je slabša kakovost
19″ in 17″ majo privzeto ločljivost ponavadi 1280 x 1024 60Hz

Vprašanje je samo če je računalnik pol sposoben poganjat igro pri taki ločljivosti 🙂

hmmm vem da ti to veš

odgovor sem napisal Tajaa

Igra se sploh noče odpret. Kliknem ikono na namizju in se pokaže tista ura za čakanje, nato pa se nič ne zgodi. Tudi če hočem zagnat iz dvd-ja, se nič ne zgodi.

Grda slika je pri GTA Vice City. Šla sem pogledat v nastavitve in ločljivost je bila 640 x 480 in se je v tistih nastavitvah ne da spremeniti.

Imam:
procesor AMD Athlon 64 3000+
512 MB spomina
grafika Gigabyte geforce 6600 128 Mb

Je to preslabo za ta monitor?

LCD sem kupila samo zaradi tega, ker povsod pravijo, da so crt monitorji že zastareli in da gredo iz prodaje, poleg tega jih pa tudi ni nikjer za dobit.

Ločljivost bi se vsekakor morala spremeniti

poskusi ponovno inštalirati igrco

si poskusila z kakšnimi novejšimi driverji za grafično kartico ?

Sem naložila nove driverje in še enkrat inštalirala igro in še vedno dovoli samo to ločljivost.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close