težave z monitorjem
Pozdravljeni,
imam 5 let star monitor, ki sem ga pred 2 meseci priklopla na nov računalnik. No, dober mesec je delal brez težav, nato pa se je “slika” raztegnila, tako da je od spodaj in od zgoraj manjkal okoli 1,5 cm slike-npr. ni bilo videt vrstice Start menija ter ikon na vrhu namizja. Ali pa je bil cel zaslon siv z vodoravnimi belimi črtami.
Ti dve težavi se je dalo začasno odpravit, če sem malo premikala monitor, dokler se ni slika popravla. Danes pa se je monitor po nekaj minutah dela kar izklopil. Še vedno je deloval, ker je bila zelena lučka, le zaslon je bil črn.
Če vse ugasnem in spet nazaj vklopim (pc, monitor) je spet slika, ampak po nekaj minutah se spet ponovi črn zaslon.
Nameravam kupiti nov monitor, ampak sem upala da bo ta še kakšen mesec zdržal pa tudi imam še en starejši pc in sem ga mislila nanj priklopit.
Zanima me, če kdo ve, kaj je narobe s monitorjem in če se da popravit oziroma če se ne da, kateri lcd monitor bi se splačalo kupit?
Hvala za odgovor.
Verjetono je res šel monitor rakom žvižgat (za vsak slučaj preveri kable). Priporočam ti recimo monitor:
Samsung LCD 15″ SM510N (Odzivni čas: 16 ms, Max resolucija: 1024×768, Zvočniki: vgrajeni, Garancija: 3 leta…) Cena je 52.155,00 SIT.
Če hočeš pa večji monitor: Monitor LCD Samsung 17″ SM713N (Velikost: 17″, Odzivni čas: 8 ms, Max resolucija: 1280×1024, Zvočniki: brez, Garancija: 3 leta…) Cena je 65.455,00 SIT.
Lp, Max
Forum je zaprt za komentiranje.