Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija 2x PC (1xWINXP, 1XWIN98SE), 1x tiskalnik- vprašanje?

2x PC (1xWINXP, 1XWIN98SE), 1x tiskalnik- vprašanje?

2x PC (1xWINXP, 1XWIN98SE), 1x tiskalnik- vmes preklopnik.
Zanima me ali igra kakšno vlogo če je na enem PC-ju nameščen WIN98SE na drugem PC-ju pa WINXP, tiskalnik Epson LQ680, vse skupaj preklopljeno na preklopnik. Kabli 1x moški-ženski (printer-preklopnik) in 2x moški-moški (za PC-ja-preklopnik).

Ali je to vse OK in bi zadevca morala delati ali je še kje kakšna caka? Da bi se printerjo kaj mešalo ker enkrat bi se tiskalo iz xp-jev takoj za tem pa iz win98SE ali tu nebi smelo biti problemov.

Preklopnik ali se lahko uporabi ta isti preklopnik tudi za obratno zadevo se pravi 2x tiskalnik in 1x PC (seveda z drugimi kabli ).

Mogoče kakšen link do kakšne slo strani za nakup.

Hvala za vaš trud!

Zanima me ali igra kakšno vlogo če je na enem PC-ju nameščen WIN98SE na drugem PC-ju pa WINXP, tiskalnik Epson LQ680, vse skupaj preklopljeno na preklopnik. Kabli 1x moški-ženski (printer-preklopnik) in 2x moški-moški (za PC-ja-preklopnik).

NE ne igra nobene vloge

Ali je to vse OK in bi zadevca morala delati ali je še kje kakšna caka? Da bi se printerjo kaj mešalo ker enkrat bi se tiskalo iz xp-jev takoj za tem pa iz win98SE ali tu nebi smelo biti problemov.

ne stvari se ne mešajo, ker tiskalnik da računalniku znak:
– Sedaj sem prost in lahko tiskam
oz. ta hip sem zaseden – počakaj

Preklopnik ali se lahko uporabi ta isti preklopnik tudi za obratno zadevo se pravi 2x tiskalnik in 1x PC (seveda z drugimi kabli ).

Mislim da se ne more:
imaš preklopnnik:
– 1 računalnik – več tiskalnikov
– 1 tiskalnik – več računalnikov

Mogoče kakšen link do kakšne slo strani za nakup.

Mislim da v Lj. – Tech Trade (vošnjakova) to imajo, ali pa poglej
v najbližji rač. trgovini

Zakaj si pa ne narediš npr. LAN omrežja, pa daš tiskala v skupno rabo – no ja računalniki pa morajo takrat goreti – to je pa res.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Mislim da se ne more:
imaš preklopnnik:
– 1 računalnik – več tiskalnikov
– 1 tiskalnik – več računalnikov

To pomeni da zato potrebujem različna preklopnika ker eden ni uporaben za eno ali drugo stvar ali se motim???

Jap – bo kr držalo, ker so si priklopniki različni 😉

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close