ikone za datoteke,kje so?
Kateri Winsi?
No, načeloma je tako, da se ikone pojavijio, ko datoteke (podatke: filmi, glasba, tekst, slike…) povežeš z določenim programom, ki zna te podatke prikazati (predvajalniki, text editorji, albumi…).
Najbrž si inštaliral kakšnega “nasilnega”, ki je vse te reči med inštalacijo povezal s sabo (ponavadi te vpraša, če želiš da je on “default” včasih pa ne vpraša nič) in si ga potem odinštaliral.
Poskusi takole: na podatovno datoteko, ki sedaj nima svoje ikone klikni z desno miškino tipko in izberi “za odpiranje uporabi…” in v novem meniju “…izberi program”. V novem oknu poskusi najti program, s katerim bui rad podatke odpiral in ga izberi (ne še dvoklikniti, samo izberi ga). Spodaj odkljukaj okence “…za odpiranje vedno uporabi ta program…” in klikni v redu.
Stvar je sledeča,,ikone so še vedno windowsove je pa stvar v tem da ko kliknem na ikono in uporabim lastnosti mi lepo izpiše da je recimo winamp datoteka ali bsplayer datoteka in da za odpiranje uporablja pač ta program za katerega mi napiše da je pač ta datoteka,kljub temu da uporabim vseeno za odpiranje uporabi…in določim program z katerim se mi naj odpre…mi ikone vseeno ostajajo iste(windowsove)
Kar sem zadnje nalagal je samo Nero7 drugega nič,imam pa windowse xp
Forum je zaprt za komentiranje.