razlika med DVD+ in DVD-
Živjo!
DVD -R je standard starejši in ga znajo brati starejše dvd enote in nove dvd enote (skoraj vse).
DVD + je bil v začetku namenjen podpori za W medije (prepisljive).
Vendar je ta standard novejši in podpira tudi več podatkov pri zapisu, zato
je možnost napake pri vpisu bistveno manjša, kot pri dvd – standardu.
Kar se pa tiče RW je pa po moje paktično neupoabna zadeva, že zaradi same kvalitete medijev, kot tudi to da ne omogoča paketnega zapisovanja.
Mah jaz še vedno uporabljam dvd –
Ker boš vzel novo enoto ti bo itaq podpirala oba standarda, sedaj pa če boš potem te podatke zapisoval na standardu + jih potem starejše dvd enote niti ne bodo znale brati.
lp
Malo sem se nerodno izrazil, za samodejni DVD player sem mislil tistega, ki je priključen na TV in je namenjen gledanju filmov. Če si hočem torej narediti “backup” kopijo kakšnega priljubljenega filma, ali pa gledati slideshow s slikami iz dopusta na TV-ju, moram imeti v računalniku takšen pekač, ki podpira peko DVD-RW.
Glede tvojega nakupa, pa če res ne zmoraš pokriti razlike do tistega pekača, ki podpira vse formate, potem, po mojem laičnem mnenju, mogoče res izberi DVD+, njegove prednosti ti je opisal klemenxx.
RW+DVD-ji so super zadevšna za snemanje oddaj in filmov na samostojnih dvd rekorderjih (s TV ali kamere). To pa zato, ker jih lahko po mili volji večkrat uporabite. Posnetke si vsak hip (tudi dokler dvd še ni poln) ogledujete na vsaki enoti – tudi v računalniku, kar pri DVD R plioščah ni možno (dvd morate zaključiti).
Forum je zaprt za komentiranje.