dvd-/+R
Me zanima kako je s temi dvdji. Kakšna je razlika med +R in -R? “Kje” se sploh uporabljajo? Nevem, dvd pogon tle v racunalniku ga ne zazna, prijateljica ima doma dvd enoto (za tv…) s katerim lahko snema zgolj DVD +R… spet druga prijateljica ne more gledati s svojo dvd enoto DVD-ja +R…
Prosim malo mi pojasnite zadevo :))
LP vsem, K
Pri računalniških dvd enotah običajno ni težav z branjem in peko – lahko uporabiš obe vrsti.
Razlika pa se pokaže pri (TV)DVD rekorederjih, kjer nekateri modeli lahko snemajo na +in- plošče, nekateri le na -, drugi spet samo na +, razlika je menda v možnosti naknadnega urejanja posnetkov oddaj in filmov s kamere.
Če ti rač. enota ne zazna prazne dvd plošče, najprej poskusi še kakšno drugo znamko, če ne bo pomagalo, je lahko kaj narobe tudi z enoto. A posnete DVD-je pa prepozna in predvaja filme?
Še nekaj: filme posnete na DVD rekorderju (s TV) lahko na računalniški enoti predvajaš samo, če je DVD zaključen (to pa pomeni, da nanj ne bo možno dosnemavati, četudi še ni poln), ali pa če oddaje snemaš na RW DVD-je, ki jih lahko brišeš in večkrat uporabiš – teh pa itak ni možno zaključiti.
Jaz še najraje uporabljam te RW DVD-je, ker lahko kadarkoli pogledam posnete zadeve na vsakem PC-ju, pa tudi dosti dražji niso in jih brez problema brišeš in nanje snemaš druge oddaje (npr. kakšne soap nadaljevanke naših dolgočasnih popoldnevov na pop-tv).
Forum je zaprt za komentiranje.