Acrobat Reader
Imam problem z Acrobar Reader-jem in sicer: začelo se je kar naenkrat, 14 dni nazaj, ko mi je vsakič, ko sem želela odpreti pdf file, računalnik “zamrznil”. Do takrat mi je delal normalno.
Ugotovila sem, da mi – ko “zmrzne”, 100% obremeni procesor. Poskušala sem že z deinštalacijo readerja, ga ponovno naložila, verzilo 6 CE, pa ga spet deinštalirala, pa naložila verzijo 7, ampak nič ne pomaga. Ko poskušam odpreti pdf file, mi ga zablokira. Glede na to, da ne vem več, kaj naj naredim, in glede na to, da skoraj dnevno rabim pdf file, prosim za ideje in pomoč. Windowsi so XP.
Sabi
P.S.
Tudi windows update sem izključila, dala samoobnovitev računalnika na čas predno so se težave začele – pa nič.
Pa si vse komponente od Acrobat Reader-ja izbrisala. Malo poglej pod Add/Remove programs v Nadzorni Plošči. Ko ga boš dokončno izbrisala izbriši tudi to:
C:\Documents and Settings\XXX\Application Data\Adobe
C:\Documents and Settings\XXX\Local Settings\Application Data\Adobe
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Adobe
C:\Program Files\Adobe
C:\Program Files\Common Files\Adobe
in izbriši vse direktorije…
Potem pa odpri regedit (Start —> Run… —> regedit) in poišči vse pod Adobe, Acrobat, Reader in izbriši.
Bomo vidli kaj bo…
Lp, Max
Vse kar ti je napisal Max naredi v varnem načinu zagona, pomagaj si z iskanjem datotek in jih briši.
Podvojena instalacija je sledi pustila tudi v registru, tukaj bi pa odsvetoval da iščeš (F3) po parametru “reader”. Po končanem iskanju in brisanju PC ponovno zaženi in instaliraj katerokoli verzijo. Upam da imaš na PC kako shranjeno .pdf datoteko – acrobata še ne zaženi, temveč se postavi na datoteko, desni klik in določi da datoteko odpre Acrobat Reader.
Poglej še pod možnosti mape, vrste datotek če .pdf fajle odpira ta program (glej prilogo).
Hvala za vse nasvete.
Upoštevala navodila, šla po postopkih, ki ste mi jih svetovali.
Prvič zadeva prav tako ni delovala: ko sem stvar naredila, ponovno zagnala računalnik, se mi je takoj sicer acrobat odprl, a ko sem takoj za tem kliknila na pdf file, se je zgodba spte ponovila. Potem sem cel postopek ponovila – s tem, da sem v upravitelju programov zaključila vse procese, ki niso bili sistemski (za večino tako ali tako ne vem, kaj so:)), in zadeva TRENUTNO deluje. Že trikrat zapored mi je odprlo pdf, se pa bojim, da jutri ne bo več tako.
Mi ni nič več nič jasno.
Še enkrat hvala za pomoč.
to pa zato ker:
– je neumni adobe zaznal da na netu obstaja nova verzija programa
in čaka da klikneš ali narediš update, ali ne, torej naredi sledeče:
– s tipkama alt tab poišči tisto neumno Aobe ikonco, pa si izberi željeno
opcijo, oz. v nastavitvah v neumnem Adobeju izključi samodejno
preverjanje nove verzije.
Sicer to tudi mene nervira, namreč dober programček in neumni programerji,
oz. načrtovalci
in ravno tam ko čaka na tvojo izbiro neumni adobe pokuri 10000% proc. časa.
lp
Neka druge alternative za branje .pdf datotek:
Cec, hvala lepa. Naložila po tvojem predlogu in dela – upam samo, da bo nekaj dni delalo. problem je edino, ker mi zdaj tiste file, ki so bili kot acrobarovi prej označeni – sedaj v raziskovalcu pokaže kot neznane dokumente.
Najbrž je odveč poudariti, da mi je Acrobat po dveh normalnih dneh delovanja spet zablokiral – kar tako “na lepe oči”.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.