Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija težave z WIN XP instalacijo

težave z WIN XP instalacijo

Najprej podatki: racunalnik v glavnem tak kot tale ; mislim sicer, da je grafika sicer pocasnejsa, ampak zdajle pri sebi nimam tehnicnega lista.

Zgodovina: zacelo se je v casu, ko mi je zmurkala (in na koncu dokoncno zmurknila) elektrika v stanovanju, zaradi cesar je racunalnik kar nekajkrat dozivel “grd” shutdown. V tistem casu so se zaceli Win XP nasploh nestabilno obnasat (dolgi shutdowni, kaksnih fileov se ni dalo lepo zapret, nazadnje pa je crknil internet – vzdrzevalec omrezja na Ljubljanskem kablu mi je po telefonu po razlagi, kako se obnasa modem, rekel, da imam bodisi skorumpiran OS bodisi crknjeno mrezno kartico).

Mrezno kartico smo vzeli ven in probali na drugem racunalniku in dela, skorumpirani windowsi so se mi zdeli torej verjetna moznost, glede na njihovo prejsnje obnasanje pa sploh. Smo skopirali vse pomembne stvari na zunanji disk in poskusili na novo nalozit Win XP.

Problem: setup vsakic zmrzne na istem mestu, cim pride do Installing Network – ne premakne se naprej, ampak tudi ne javi napake, samo zmrzne. (32 minut pred koncem instalacije).

Poskusala sem vse moznosti – FAT in NTFS, hitri format, normalni format, USB zunanji disk ven in noter, zdajle se edino ne morem spomnit, ali imam receiver za brezzicno mis mogoce vtaknjen v kaksen USB ali v obicajno misjo luknjo.

Aja, danes ali jutri dobim se neko piratsko kopijo XPjev, ce je mogoce kaj narobe z mojim CDjem.

Heeeeellllpp – ce bom se parkrat vtipkavala tisto jaro kaco od XP kode, se mi bo strgalo!

pozdravcek,

proxima

Možna je tudi strojna napaka, ampak je težko definirat kaj je narobe, ker nič ne napiše kot si rekla. Ali formatiraš disk, predno inštaliraš WIN na novo? Ali boot-aš WIN iz CD-ja, ko ga inštaliraš? Probaj odklopit vse naprave iz računala, razno seveda miške, tipkovnice in monitorja 🙂 predno inštaliaraš WIN.

Lp, Max

Včasih lahko takšne prekinitve el. napetosti povzročijo tudi okvaro matične plošče, napajalnika… ni pa nujno to razlog za težavo. Boš morala še malo poskušat ob podpori koga, ki je vajen nameščanja OS.

– bootam s CDja
– vsakic formatiram disk.

Bom poskusila se odklopit brezzicno mis in dat nazaj navadno.

Bom porocala, ce bo takrat ta tema sploh se kje.

Hvala!

pozdravcek,

proxima

Mogoče res pride do napake z brezžično miš (gonilniki…). Sem sprva mislil da imaš SATA diske (plata), ker bi lahko bilo tudi to problem, ampak jih na srečo ali pač nimaš.

Lp, Max

No, izpulila sem tudi misji USB, brez uspeha in kakrsnekoli razlike. Se jutri probam drugi install disk, potem pa phuknem masino skozi okno, sebe pa v ljubljanco…:((((

pozdravcek,

proxima

Ljubljanica je umazana… no, odvisno s kerga konca si :))
Raje se phukni v kuruzo, sedaj je sezona – je lih taprava. :))))

Ja, probaj zamenjati disk oziroma narediti inštalacijo WIN na drugi disk. Mogoče je disk pokvarjen (v današnjem času se to dostikrat naredi nov disk=pokvarjen disk).

Lp, Max

:)) hvala za namig o koruzi! :))

Ma clovk bi znoru.. 6 let (!) sem imela na prejsnji predpotopni masini win95, ne da bi jih enkrat samkrat morala na novo instalirat.. zakaj oh zakaj me je premamila Mula in podobni stosi…:))

pozdravcek,

proxima

Na tvojem mestu bi jaz mrežno kartico onemogočil v Bios-u, oz. jo ven
iztaknil, če je posebej instalirana.

Potem preprosto instaliraš xp-je in omogočiš/vstaviš mrežno kartico,
če ne bo delalo je mrežna kartica Zanič.

plp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

klemenxx , tvoj nasvet je deloval.

proxima

Evo, spet jaz.

Masina je bila prejsnji teden na Comtronovem servisu, debelo sem pogoltnila in jim dala doplacilo za hitri servis, ker so grozili z enim tednom cakanja. Menjali so mater plato in rekli, da so take stvari navadno posledica elektricnega udara, vendar tega niso mogli dokazati (plata na pogled neposkodovana) in so mi zato priznali garancijo.

Glede na to, da sem imela malo masla na glavi (crkujoca elektrika, kot sem ze v prejsnjih postih napisala), sem bila raje tiho, ponizno sem zapravila se dodatno Kobilco in drobiz za novega Belkina (prejsnji ni imel vhoda za kabel, ampak samo za modem), priklopila masino, vse je v redu delalo natancno tri dni – vceraj zvecer sem jo normalno izklopila, danes zjutraj je bila linija spet dead (like George Lass). Sem ponovila vajo z WinXP, zgodba: glej zgoraj.

Jutri bom skusala pravi cas se prit do servisa, me pa vseeno zanima, ce ima kdo kaksno idejo, kaj naj bi bilo pravzaprav narobe, da bi zaporedoma crkoval lan onboard.

Aja: ko odprem Device Manager, mi kaze, kot da nimam driverjev za RAID in se nekaj, po mojem sound & audio device zdajle se ne spomnim (sem v sluzbi) – zraven so rumeni vprasajcki.

Heeeeellllllppppp!!!

pozdravcek,

proxima

Aja (ko berem spodnji post), se to, masine do nedelje zjutraj sploh nisem vzgala), tako da nevihta ni bila kriva.

pozdravcek,

proxima

Poleg računalnika si dobila tudi cd z gonilniki, vstavi ga v računalo
in instaliraj manjkajoče gonilnike.

lp

ps. če – ah bom raje tiho

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Najbrž bo težko kar od oka pokazati na razlog za težave, ki se ti ‘dogajajo’. Pravilno si ravnala, da nisi omenjala težav z napetostjo, sicer najbrž ne bi priznali reklamacije. Enostavno se ne smeš pustiti odpraviti, pri Comtronu včas pomaga tudi tel. klic (zahtevaš šefa servis), marsikaj se da popraviti v sklopu garancije, razen če sam šariš po škatli.

Tisto glede dirverjev naj te ne skrbi, imaš jih na cd-ju, ki si ga (upam) dobila zraven nove matične plošče. Če so ti ga pozabili izročiti – ga nujno zahtevaj!

Kar se kakovosti vnaprej sestavljenih konfiguracij tiče, pa sem že dostikrat pisal, ne bom več ponavljal. Smola pač!
Vprašaj jih, zakaj vraga imajo tako gužvo na servisu? Nekaj pri Comtronu ne štima…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close