uničen dvd
stvar je taka – včeraj sem dobila en dvd in ko sem si ga hotela pogledat, sem ga menda pokončala. najprej sem gledala dodatke, natančneje posnetke s snemanja, ker pa me to ni zanimalo, sem v orodni vstici zgoraj (tam kjer so “gumbi” za ustavit itn. , pa “skala”, koliko posnetka je še za pogledat in ura) premaknila “skalo” do konca. slika je potem zamrznila. čakala sem par minut, potem pa pritisnila gumb pod režo za cd na škatli. po kaki minuti ali manj je slika ugasnila, pokazalo pa se je obvestilo da je prišlo do napake pri delovanju in če želim da se sporočilo o napaki pošlje “proizvajalcu”. tega nisem hotela, zato se je program izklopil. gre za program powerdvd. ko sem poskusila isti dvd ponovno zagnati, se je spet pokazalo isto sporočilo. kasneje sem gledala en drug dvd, pa ni bilo problemov. oba dvdja imata isto regionalno oznako, tako da problem ni v tem. na prvem (“defektnem”)dvdju sem opazila na spodnji strani tudi motno neenakomerno črto okoli in okoli, ne vem pa če je bila že prej, ali sem jo jaz naredila. mi lahko kdo razloži kaj se je zgodilo?
Malo verjetno je, da si s tem, ko si dala skalo do konca, uničila DVD. Probaj tisto črto lepo s kakšno krpo obrisati. Če je pa to ravs, potem je pa malo težje popravit. Sej se dobijo neke paste za CD/DVD, ki zapolni ravs toliko, da recimo lahko narediš kopijo. Je pa odvisno kako globok je ta ravs na CD-ju. Če je preglobok, verjetno ni pomoči.
Lp, Max
Forum je zaprt za komentiranje.