dvd pekač
Js bi pa vprašal, kako naj navadni pekač zamenjam z dvd pekačem. Ko odprem kišto in ga zamenjam ter poženem računalnik mi namreč napiše nekako tko da “cd disk boot failure” in da naj vstavim sistemsko disketo in pritisnem enter.
Potem sem dvd pekač odklopil in mi je enako napisal samo za disk in ko sem priklopil nazaj navadni pekač je spet vse delalo normalno. Aja, vmes sem še spreminjal v Biosu 1. boot in 2. boot pa se ni nič spremenilo.Jaz mislim da moram v Biosu nekaj nastavit, ampak ne vem kaj. Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem.
dvd pekač ima od zadaj tak majhn črn mostiček, najbrž je nastavljen
na MASTER, če imaš disk na istem kablu in potem je seveda fajt, kdo bo glavni..
Ti nastavi tisti mostiček na SLAVE pa mora delat.
Sicer pa poglej na pekaču, kjer ti dela, kako je nastavljen mostiček, pa isto
nastavi še na dvd-ju in mora delat.
plpkpvkv
Živjo,
bo kar držalo ja – to je na zadnji strani med kablom za napajanje
in med kablom za povezavo z osnovno ploščo (ide kabel).
na dvd pekaču imaš najbrž slikco priključka, gor naj bi pisalo:
MA = master
SL = slave
CS = cable select
zraven imaš pa tudi napisano kako mora biti mostiček – oz. kam mora biti “vtaknjen”, da je pravilno.
Poglej tudi na starem cd-ju kje imaš tak mostiček – najbrž na SL
na dvd pekaču imaš pa mogoče na CS – ne vem – pač poglej in povej 🙂
lp
Zdej vem kje je mostiček, mal pregledal zadeve in sem ga premaknil iz desne strani na sredino in zdej pridem v windowse ampak mi jih pa ne zazna več cd jeve ne enega in ne dvd pekača in tuid če dam notr cd lučka že posveti to je pa vse. A moram mostiček mogoče premakniti skrajno levo, ker so 3 varijante. Na začetku je bil skrajeno desno. Hvala za odgovor.
ne vem kaj je zate skrajno levo, ali skrajno desno,
saj ti piše kaj katera pozicija pomeni,
napiši nekaj kot:
Levo: CS MA SL
kje imaš sedaj ta mostiček ??
pa napiši katere enote imaš v računalu:
– disk – koliko jih je
– cdromi – koliko
in če je še kaj takega ??
lp
Forum je zaprt za komentiranje.