Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Kaj predlagate? (ADSL,ISDN)

Kaj predlagate? (ADSL,ISDN)

Rada bi si zmanjšala mesečni račun za telefon (internet) pa me zanima ali se mi bolj splača hitro vzeti ISDN z ADSL-om ali po 5.9. samo ADSL. Zanima me gleda mesečne naročnine. Potem je tu 2.vprašanje. Nekateri pravijo, da če vzameš samo ADSL izgubiš staro tel. št. in dobiš novo?! Rada bi samo fiken mesečni račun za internet, prosto tel. linijo med delovanjem neta in vaše predloge glede ponudnikov (Siol,Amis,Volja…). Zanima me še nekaj. Je res da se fiksna mesečna naročnina lahko poveča oz. ti prištejo zraven dodatne stroške, če prekoračiš neki limit uporabe? Pojma nimam o teh stvareh, zate vas prosim za pomoč. In še zadnje, kako ste zadovoljni z osnovnimi paketi (Siol, Amis), tistimi z najnižjo naročnino (ne študentski)? Je dovolj hiter in velik? HVALA VAM!

manca

Rada bi si zmanjšala mesečni račun za telefon (internet) pa me zanima ali se mi bolj splača hitro vzeti ISDN z ADSL-om ali po 5.9. samo ADSL.

po 5.9. definitivno samo ADSL, saj je tam fixen mesečni znesek vnaprej znan.

Zanima me gleda mesečne naročnine.

Za mesečne naročnine si pač oglej na spletnih straneh (Siol, Amis, Volja…)

Potem je tu 2.vprašanje. Nekateri pravijo, da če vzameš samo ADSL izgubiš staro tel. št. in dobiš novo?!

To ni res, razen če vzameš dual, ali triple pri siol.-u, kateri vsebuje
IP telefonijo, potem imaš drugo omrežno številko in novo telefonsko št.

Rada bi samo fiken mesečni račun za internet, prosto tel. linijo med delovanjem neta in vaše predloge glede ponudnikov (Siol,Amis,Volja…).

Zanima me še nekaj. Je res da se fiksna mesečna naročnina lahko poveča oz. ti prištejo zraven dodatne stroške, če prekoračiš neki limit uporabe?

Pri adsl-u tega NI, je samo fixen znesek.

Pojma nimam o teh stvareh, zate vas prosim za pomoč. In še zadnje, kako ste zadovoljni z osnovnimi paketi (Siol, Amis), tistimi z najnižjo naročnino (ne študentski)? Je dovolj hiter in velik? HVALA VAM!

ADSL pa katerikoli paket že vzameš je za navadnega uporabnika za domačo uporabo dovolj hiter, sicer pa če je prepočasen daš prošnjo za drugi paket (večjo hitrost) in seveda višjo ceno.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

1. vprašanje: Ali je mogoč ADSL priključek ali kabelski internet pri tebi? Če hočeš imeti ADSL so ponudniki sledeči:

SIOL

Masicom

Amis

K2net

Perftech

Volja

2. vprašanje: Glede stare številke mislim, da jo lahko obdržiš (vsaj za ISDN je tako – bo to kdo povedal ki ima ADSL).

3. vprašanje: Je res da se fiksna mesečna naročnina lahko poveča oz. ti prištejo zraven dodatne stroške, če prekoračiš neki limit uporabe? NE!

Lp, Max

ponudniki imajo za pasovno širino (kb/s) dokaj podobne cene vendar po mojih dosedanjih informacijah je Siol najdražji. Ne vem če sem prav razumela ampak če vzameš Siolov paket ADSL po 5.9. moraš sprejeti tudi Siol TV?! Tega ne rabim. Zanima me, kako so zadovoljni Amisovi ali Volja uporabniki ADSL-a? Hvala za enkrat (obema)!

manca

Po novem ni posebne razlike v ceni za osnovni paket adsl, ne glede na providerja. Razlike se pojavijo med posameznimi paketi, ki so sedaj na voljo.

Tako recimo stari naročniki osnovnega paketa plačujejo celo več od novih. Razlika pa je seveda v tem, da akcije za brezplačen priklop adsl povezave pri siolu in več – spet je treba odšteti enkraten znesek za priklop. Skratka denar dobijo sedaj drugače, prej so za z naročnino in vezavo paketa na 2 leti (podobno kot mobi providerji nudijo poceni telefončke), sedaj pa s stroški za priklop.

Menim, da so siolove povezave še vedno bolj stabilne kot ostale (lahko se motim!), saj občutijo večji pritisk uporabnikov v primeru izpadov (več naročnikov). Podobno je tudi Mobitelova pokritost še vedno boljša kot npr. kak Debitel ali Simobil. Zlasti tedaj, če se boste ljubčkali z vročo Švedinjo v kakšni zakotni gmajnici, pa vas ženka nikakor ne bo mogla doklicati na vaš sodobni videotelefon na Simobilovem omrežju :)))

Mislim da če ne potrebuješ ISDNja je bolje počakati do 5.9. in vzeti ADSL brez ISDN.

Telefonska številka ti še vedno ostane stara in lahko še vedno uporabljaš telefon tudi ko imaš ADSL povezavo vklopljeno.

Pri nas mislim da vsaj kar jaz poznam ponudnike nimajo tega, da bi ti z naročnino pripadala samo določena količina prenešenih podatkov in da se nad to količino obračunava dodatno. Je pa to v tujini v uporabi, ker se tako zelo omeji uporaba ADSLja za prenašanje raznih filmov in druge avtorske vsebine prek programov za izmenjavo datotek, ker so pri takem načinu uporabe interneta količine prenešenih podatkov velike. (po mojem mnenju je sicer tak način obračuna pravičen, saj nenazadnje taki uporabniki bistveno bolj omejijo omrežje)

Kakšen paket glede hitrosti potrebuješ pa je zelo odvisno zakaj boš internet potrebovala. Za osnovno brskanje po spletu je po mojem mnenju dovolj najosnovnejši paket 512/128, ki recimo pri volji stane mesečno 6.200 SIT.

Za igranje iger prek interneta (tu običajno gledajo ping odzivne čase), prenašanje datotek prek sistemov za izmenjavo (tu hitrejša je povezave hitreje preneseš zadnjo hollywodsko uspešnico na svoj PC – nekoliko nelegalno ampak deluje) ali celo postavitev lastnega strežnika (tu gledaš predvsem da je povezava od tebe v internet čim hitrejša, ker za hitrost ravno obratno kot za običajno brskanje) pa je potebno potem zadevo nekoliko bolj natančno preveriti tudi iz tega vidika, kakšne so dejanske hitrosti posameznega ponudnika, razpoložljivost povezave in drugo.

Tudi sam prvi priklop ni zastonj in cene adsl modema in priklopa se gibljejo v rangu nekaj deset tisoč in so enkraten strošek (ne vem kaj pa narediš če želiš zamenjati ponudnika naknadno?). Nekateri ponudniki imajo občasno akcije, kjr če skleneš pogodbo recimo za dve leti dobišpriklop in modem zastonj ali recimo za 1 SIT (sprejemajo tudi kovance).

Sam sem tudi pred enako dilemo kot ti in trenutno po mojih pregledovanjih ponudbe je najcenejša ponudba od volje (www.volja.com). Ne vem pa kako so uporabniki zadovoljni z njihovo ponudbo in delovanjem(uporabljam sicer njihov klicni dostop in nisem imel težav sploh če upoštevam ceno).

Da pa je slika popolna je potrebno dodati, da jeseni prihaja na trg nova storitev dostopa Wimax (www.incotel.si). Tu pa gre za brezžični dostop, kjer bodo predvidoma hitrosti simetrične (enako hitro v obe smeri, kar je dobro če želi imeti svoj web strežnik). Predvidevajo, da bodo najprej postavili dostop v večjih naseljih, cene pa naj bi bile konkurenčne običajnim adsl ponudnikom. V tem primeru ne potrebuješ nikakršne telefonske linije in lahko odpoveš naročnino tudi za navaden analogen telefon.

Tudi sam prvi priklop ni zastonj in cene adsl modema in priklopa se gibljejo v rangu nekaj deset tisoč in so enkraten strošek (ne vem kaj pa narediš če želiš zamenjati ponudnika naknadno?)

Cena priklopa ADSL-a (ko sem se jaz priklopila) je bila 30.000 SIT (+/- par tolarjev). Modem, ki ga dobiš pri Siol-u, imaš v najemu in če zamenjaš ponudnika, ga moraš vrnit (tako je bilo rečeno). Pa ne me za jezik vlačit! 🙂

———————————————————————————————–

Telefonska številka ti še vedno ostane stara in lahko še vedno uporabljaš telefon tudi ko imaš ADSL povezavo vklopljeno.

Ni mus… lahko ti, lahko ne, lahko pa dobiš še eno zraven. Bistvo ADSL-a je, da imaš telefonsko linijo prosto.

2. vprašanje: Glede stare številke mislim, da jo lahko obdržiš (vsaj za ISDN je tako – bo to kdo povedal ki ima ADSL).

Jaz ga imam. Po želji… Obdržala sem staro in še novo sem zraven dobila. Sedaj imam dve, pa na obe dosegljiva :)))

Na dan z njima :)))

:))))))))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close