Zaj pa jaz vas vprašam
Evo, ta starejšo smo spravili na srednjo šolo. Kako se znajo zrihtat te naše osmošolke si lahko ogledate na slikah z valete (huj scena kot včasih na maturi!!) na , ampak ne pišem za to.
Torej ta naša ta starejša se je vpisala na gimnazijo in to ne katerokoli gimnazijo ampak na umetniško – smer oblikovanje, risanje, te stvari.
Nekako mi je začela namigovati da ji na tastari mašini vsaka slikca, ki jo poskuša malo umetniško predelati melje malo stoletje in pol in da…
In da bo treba odvezati mošnjiček in nov mlinček dat na mizo.
Torej: igric ne špila ravno pretirano, malce sicer Simčke (Sims2) vzgaja, tudi counter strike je že igrala ampak nič resnega, tako da s te plati ne potrebuje kakšen zadnji krik Nvideinih razvijalcev.
Bo pa prej ali slej v kakšne oblikovalne programe zaplavala, če si dandanes še čevljev ne zavežemo več brez PCja, referate za 7 razred pa je potrebno prinesti v barvah stiskanega in Wordu oblikovanega, če ne ne velja kaj dosti, potem je jasno, da bo tudi na tej šoli kmalu PC postal nujno orodje.
Torej bi mi znali svetovati? Je nujno imeti athlona 64 15000+ ali celo zadnji Intel s še neznanim kodnim imenom v ne več nano ampak že terra tehnologiji? Ali pa bo kaj šibkejšega zadostovalo? Je tista hitrost RaMa res tako pomembna (da ga bo treba za grafiko 1 giga je itak jasno) da je treba najnovejše mamaplate in Rame vkup devat?
Veste, jaz sem pač en tak navaden revček in vsak tolar trikrat okol obrnem.
Bi mi lahko dali kakšen namig?
pač kupi ji grafično postajo, saj so ta hip poceni, z osnovno opremo
pride malce manj kot: 100.000,00 €, pa še malce zglihaš pa dobiš 2% popusta..
mah malce težko je biti pameten, kaj je dovolj hitro in kaj ne.
Jaz sem si pred kratkim omislil athlona 3000+ 64bitna machina in 2 GB ram spomina, pa ta nov tip agp-ja ima, pa moram reči, da Linux leti gor 100 na uro.
Windows XP – 64 bit, je pa bil bolj ena srednja žalost in sem trpel z njim samo
dva dni, potem sem ga pa zamenjal z pravovernim OS-om..
Saj če punci vzameš enega Intela + hipertreading tehnologijo, pa še
kak GB ram spomina, seveda mora biti grafična kartica dobra – bo kar
Nvidia prava izbira..
seveda mora biti chipset na plati tudi “ta nov”.. imaš pa na moji
spletni strani napisane osnovne podatke o plošči, meni dela dovolj v redu, tako da vem da se mi je splačala
investicija (denar sem pa že prej mesečno odvajal, predno so mi domači
dacarji vse pobrali :))
lp
Je pa tudi vprašanje, če se bo ukvarjala z 2D ali 3D oblikovanjem.
Za 2D risbe oz slike je danes povprečni računalnik čisto dovolj zmogljiv in tudi grafična karta ne igra posebno hude vloge, saj imajo 2D del itak že vse tako spedenane, da bi zadostovale že tiste grafične, ki jih popajo na mamaplate. Pri velikih slikah pomaga hitrejši procesor in kak hyperthreading predvsem pri efektih in teksturah. Tako da če bo v 2D vodah, potem raje kak tolar nameni v večji monitor.
Če pa se podaja v 3D vode, potem pa itak velja reklo “sky is the limit” oz po domače globina fotrove gnarnce 🙂 Pa spet ni tooolk povdarka na grafični (ker pri modeliranju ne rabiš izrisovat n slikc/s), ampak na moči procesorja, da bo preračunaval, lepil, senčil ipd.
Sicer pa pomoje tanartabul, da se v kamnu usedemo pa rečemo eno okol tega, tistih par K SIT boš pa že reskiral za dober nasvet in dobrobit tastarejše 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.