Task manager
Spet se mu je nekaj zbrkljalo.
Na novo instalirani Xp-ji so delovali dober teden. Včeraj pa, ko sem hotel odpreti Task manager, mi je ja vil da ne najde se_ne_spomnim_imena.dll datoteke in naj ponovno instaliram aplikacijo taskmng.exe.
Poiskušal sem vse (upam da ne), update windows, service pack 1 in 2,…mah kaj vem kaj še….čaral sem. Ni pomagalo. Potem sem se pa odločil da še enkrat instaliram xp čez obstoječe in tukaj sem naredil vse in nič. Zdej mi pa sploh win xp ne zažene več……ne v safe modu ne v nikakršnem modu.
Kaj nej zdej nardim. Vem, da bi bilo zdaj najbolje, da formatiram disk, vendar bi rabil še enkrat priti na c disk da si spravim datoteke na varno.
Kaj naj naredim?
In tako je še eden, ki grize nohtke ;))))
sicer imaš varianto:
– pač še enkrat instaliraš vse skupaj – potegneš dol datoteke in na novo
urediš po želji
– vzameš si live verzijo Linux-a (npr. knoppix), pobereš dol željene datoteke
in na novo urediš vse skupaj
– daš v machino windows xp zgoščenko in zaženeš mašino v varnem zagonu z command prompt-om – shraniš datoteke in vse postaviš na novo
ps. za nekaj sto €€€ ti pa pridem jaz uredit :)))))))))
lp
Mah, ni mi uspelo, dost sem imel zajebancije pa sem kar formatiral disk in na novo naložil xp. Ni mi pa sploh panike za C disk, ker sem imel čisto malo podatkov gor….samo xp in ene par programčkov.
Ampak pojavil se mi je pa drug velik problem. Imam namreč dva diska (fizična) en C je 120GB drugi D je pa 160GB. Na D-ju imam pa vse svoje datoteke. In sedaj ne pridem na svoje datoteke….mi napiše acces denied! In zakaj? Verjetno zato ker sem predno sem na novo instaliral xp, sem My document, ki so na D-ju, označil za private folder, zaradi tega ker sem imel več računov na računalniku, da mi niso drugi brskali po My documents. Sem bil prej in sem še sedaj administrator na računalu, pa ne morem priti do My documents.
Kaj narediti?
klemenexx, tajfun, ……enyone…. please!
ti bom napisal angleško, ker na žalost nimam slo. windows xp-jev.
Če te bo pa kaj hecalo – pa reci in bom svojo debelo rit premaknil
zraven tajnice, katera pa ima slo-xp-je 🙂
Raziskovalec
se postaviš na disk d
desna tipka
properties (lastnosti)
Security – jeziček
advanced (napredno)
jeziček owner (lastnik)
dodaj samega sebe (administratorja)
pa še spodaj obkljukaj Replace owner on subcontainer and objects
lp
Evo, šele zdele prebral….sem včeri glih šel iz službe.
No, da ti vsaj sporočim…še enkrat sem šel čez vse te postopke in ponekaj urah mučenja končno zrihtal mašino! :)) Ampak zanimivo je, zakaj se mi xp zadnje čase sesuvajo? Res je, da sem pred kratkim dokupil nov disk in ram, mogoče je pa kej s hardwerjem narobe? Tudi pri instalaciji xp sem imel nekaj težav…. anyway, računalo je še v garanciji, tako da ko bom imel tega zadosti ga bom pa tja odnesel.
Hvala za vso pomoč in lep dan želim!
Forum je zaprt za komentiranje.