Najdi forum

Nakup računalnika

Zdravo!

Kupujemo nov računalnik. Predvsem za igrice. Cenovno naj bi bil nekje med 180 in 200K. Kaj mi najbolj priporočate? Katero grafično? Kaj pa trgovina? Kje se najbolj splača pogledati? Kakšni so po vaše računalniki v Harvey Normanu?

Hvala vsem za nasveta! Vsak nasvet bo prišel prav!

LP

Prodajalci v Normanu naj bi vam znali svetovati konfiguracijo, ki bo (med tistimi, ki jih imajo) primerna za igre. Bržkone pa med sestavljenimi kišticami ne boste uspeli dobiti takšnega, kot bi ga (za enako ceno) – če bi se odločili za sestavo računalnika po vaši želji pri enem od rač. podjetij. Predlagam, da izberete Intelov procesor.
Med karticami pa ne boste mogli biti posebno izbirčni, ker so itak že vgrajene.

200.000 SIT z zaslonom ali brez?

Če je brez potem svetujem nekaj takega:

Procesor:
AMD Athlon 64 3200 (939 podnožje) 40.000 SIT

Hladilnik za procesor:
Zalman za okrog 10.000 SIT

Matična plošča:
Gigabyte K8NF (939 podnožje) 30.000 SIT

Grafična kartica:
Nvida 6600 GT 40.000 SIT

Disk:
sata 160GB 22.000 SIT

Pomnilnik:
vsaj 512 MB (še bolje 2 x 512MB) cena za 512 MB cca. 12.000 SIT

Napajalnik:
400 W ali več, cenovni rang od 15.000 – 20.000 SIT čim tišji
(recimo tangan TG 420-U01)

Ohišje:
Odvisno od okusa, važen je tako izgled kot tudi mora omogočati ustrezno cirkulacijo zraka. Najbolje da imaš spredj ventilator, ki sesa zrak noter in zadaj ki zrak sesa ven. Cena cca. 15.000 SIT

DVD R/W
recimo kakšen NEC model za 12.000 SIT

+ disketna enota

Če se pogajaš in izboriš popust lahko prideš še nekoliko nižje kot 200.000 SIT. Taka konfiguracija bo poganjala vse igre, ki so sedaj na trgu, čez dve leti boš vgradil dvojedernega Athlona X2 ter X800 XL grafično kartico.

Obvezno potrebuješ še zvočnike (kartica 7.1 je že na matični plošči). Za začetek morda kaj v rangu Logitech X530 za 18.000 SIT, kasneje si boš zaželel kaj močnejšega, kar pa je takoj rang 80.000 SIT.

Kot zaslon svetujem LCD 19″ z čim krajšim odzivnim časom, samo tu moraš pa pri izbiri pogledati sliko, ker je zadeva subjektivna in je pametno prositi prodajalca, da ti zavrti kakšen film in igro.

Morda soliden model je philips 190X5 za okrog 110.000 SIT, je pa ponudba sicer kar pestra.

Pa še to dodajam: pozanimaj se, kje ima mlinček servis. Moj je bil kupljen v Harvey-u in ima servis v Velenju – jaz pa iz LJ :/

Kaj pa Collin 5? Bodo dirkači brzeli na Athlonu?

Misliš igro rallly? Ne dela na Athlonu, ali dela počasi?

Nisem še slišal da bi se kdo glede tega pritoževal. Možno pa je, da kaj ne dela v prvi fazi, samo potem izdajo popravke. Isto velaj za grafične kartice, saj so nekatere igre psiane za določen nabor recimo ati ali nvidia, medtem ko na drugem delajo bistveno slabše.

Samo to je pač industrija, ki ima svojo računico.

Jaz ti priporočam, da se pozanimaš pri firmi Antal iz Kranja. Ful so prijazni, znajo ti svetovat, ne nategnejo te in povejo ti tko kot dejansko je, da ne kupiš sranja, pa še cenovno se da z njimi ful zment. Jaz sem mojga kupu leto in pol nazaj, nimam niti enga problema, če se pa že kaj pojavi, so pa takoj pri tebi. Pa še dostavijo ti. Zelo priporočam!!
Evo, še cifro ti dam: 041 790 238

LP!

Kranjčan sem, pa ne poznam te firme. Na spletu je ni, v PIRS-u tudi ne. Kje za vraga se skrivajo? Imaš morda kaj več podatkov, razen gsm-a?

Samo PC boš dobila za 200.000 sit računaj pa še za monitor cca 60.000 sit.
Pripročam ti HP,servise imaš po celi Sloveniji , garancijo imaš 2 leti.
Trgovine:ANNI,GAMBIT TRADE,BOFEX,COMTRON,ZUPO,…

Želim ti ugoden nakup

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close