Najdi forum

“piskanje” PC-ja

Naj mi nekdo, lepo prosim, pove, kaj naj storim, da mi računalnik ne bo več žrl živcev s svojim oglašanjem, vsako sekundo ali sekundo in pol se oglasi s cvilečim piskom, ki mi gre že skrajno na živce. Pa pisk ne prihaja iz zvočnikov, ampak naravnost iz kište. Piska takrat, ko dela in piska tudi takrat, ko počiva (in je seveda vklopljen). Je pa AMD sempron, če to kaj pove.
Help me please!!!
Hvala že vnaprej za kakršno koli pomoč.

najbrž bo to ventilator v/na

– procesorju
– grafični kartici
– napajalniku

najbolje da odpreš “računalo” in prisluhneš piskanju/škripanju
potem pa ta ventilator pač zamenjaš

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

ne, ne, ne gre za “škripanje” – piski se prav enakomerno ciklično pojavljajo : pip, pip, pip,…

najbolje, da odpreš kišto, pa prisluhneš iz katerega konca prihaja
piskanje 🙂

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

ok, bom probal. Torej misliš, da bi se naj nekaj nekam ribalo…Čisto mogoče, je pa zvok čisto tak “elektronski”, kot pri kaki igrici, in zelo enakomeren – in živce parajoč. Bom poslušal tvoj nasvet, upam, da imaš prav. Hvala ti!

Tole navadno pomeni (bodočo) okvaro oz nepravilno delovanje kake komponente.

Natanko si zapomni tvoje piske (kot Morsijeva abeceda), nato pa poskusi poiskati v kakšni dokumentaciji, Internetu…

Lep pozdrav

Verjetno se ti je procesor pregrel, pa maš v Biosu naštiman da te opozori ko preide čez max mejo, mal prečekiraj.

Mogoče je to, poglej na kolko se ti greje procesor v biosu!

lp

men pa ekran piska.

Obupno, visok ton.

Pomagajte se meni.

Prosim.

Ana**

simotu predlagam dober hladilnik in ventilator, ani** pa zmanjšanje frekvence (desni klik na namizju, lastnosti, nastavitve napredno monitor…), pa daj na recimo 60 Hz. Pozor! Če se ti slika zgodla v nekaj ne zgodlanega potem v miru počakaj 15 sekund (ne pritiskaj ničesar), se bo sama naštimala nazaj.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close