prevelik problem zame
Živim v študentskem stanovanju, kjer so tri sobe. V eni sobi je centralni računalnik in potem je iz te sobe spelan kabel za internet v drugo sobo. V tretji sobi pa je kabel za internet spelan samo iz druge sobe. Internet v drugi sobi dela brez problemov, problem pa je kako povezat kabel iz tretje sobe, da bo tudi tam delal net. Baje se da v drugo sobo neka naprava, sprašujem kako se ji reče, v katero priključiš kabel iz centralnega računalnika in potem vklopiš še kabel iz tretje sobe in naj bi delalo. A je tako oz. kaj mi svetujete, da rešim ta problem?
V drugi sobi ni nobenega računalnika. Največja fora je pa ta, da ko vključim kabel, ki gre iz centralnega računalnika v ruter mi zasveti lučka (to pomeni ok), ko pa potem vklopim kabel v rutar, ki gre naprej v tretjo sobo, pa se nobena lučka ne pokaže. Pa sem probala več kablov, pa noben ne da lučke. Kaj je tu narobe? Mislila sem, da je morda z rutakjem kaj narobe, pa sem 3 različne rutarje probala, pa pri vseh isto (centralni kabel da lučko, tisti ki pa gre v treto sobo je pa ne da). Res ne vem kje je problem.
Forum je zaprt za komentiranje.