Najdi forum

uporabniški računi

kaj je treba narest, da drugi, ki uporabljajo isti računalnik kot ti, ne morejo brati tvojih stvari? menda greš pod uporabniške račune in tem nekaj nastaviš? ampak kaj? Hvala, lp.

Ustvariš si svoj uporabniški profil in ga zakleneš z geslom katerega uporabiš za prijavo.

lp

kako pa se to naredi? lp

joj, imam slovenske … Kaj je namesto properties? lahko poveš, kako to napraviš v slovenskih XP-jih? hvala

Properties = Lastnosti

mogoče je to štgudl, če pa nea štgudl pa schnaps

sam fora je, da v slovenskih ni Lastnosti; je vse drugače. Lahko, PROSIM, kdo opiše postopek za slovenske XP-je?

Če ti nea drugi vedo kaj bom pa jaz napisal, sicer po pripovedovanju drugih, ampak ker imam veliko glavo in ostalo si veliko zapomnim, kot v scholi:

Najprej povej – preveri, ali imaš na svojem disku NTFS sistem, ali FAT32,
ker skrivnost katero ti bom izdal deluje samo na NTFS sistemu in nea dela
na FAT32

kako pa to preverim? lp.

aja, pa še to: sklepam, da deluje, ker sestra ima vse pod ključem … če klikneš na njene dokumente, napiše: dostop zavrnjen …; no, želim, da bi imela tudi sama isto naštimano … lp.

Če pa nea veš pa kar:

– Start
– zaženi
– napiši chkdsk c:

pa ti bo napisalo Vrsta datotečnega strežnika je ???

Start/Nadzorna plošča/uporabniški računi
Izberi spreminjanje računa
Izberi svojega
Izberi spreminjanje mojega gesla
Vnesi potem geslo, še enkrat, potem namig, ki ti bo pomagal, če ga boš pozabila.

ko boš naredila to, bova morala nastaviti še nekaj malenkosti …. Potreniraj potem na sestri, če bo znala priti do tvojih dokumentov, sicer bo mogoče že to dovolj.

.. in Modri dirkač, hvala obema za pomoč.

Najprej .., da ti odgovorim: imam NTFS.

No, sem naredila tudi to, kar mi je svetoval Modri dirkač. Šla sem pod uporabniške račune, spreminjanje gesla itd.; potem sem šla za foro k mami (rač uporabljamo jaz, mama in sestra; jaz in sestra imava gesla, mama pa ne … in sploh ni na voljo mojih dokumentov pri njej; ne spomnem pa se, če so prej bili; se mi zdi, da ja, le da ni napisalo dostop zavrnjen; zdaj pa ne vem, kaj bo sestri napisalo; niti je ni doma in je ne morem vprašati, ker sva v ful slabih odnosih; zna pa marsikaj prečekirat, ker ima tipa računalničarja!! Lp

če ima tipa računalničarja bo on zlahka še vedno gledal tvoje podatke.
Prijavil se bom kot administrator in (kako se že reče) – viola
tvoji podatki vsem na pljadnju.

Je pa potrebno storiti še kaj več, higiennski minimum je da zamenjaš
geslo od administratorja.
Pa še potem ga z Cia komanderjem lahko zamenja in je zopet isto

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close