Najdi forum

KIŠTA SE DERE – HELP!

Pozdravček!

Pred 3 meseci smo kupili novo kišto in zdaj ne vem kaj je narobe. Stari PC je delal potihoma, tota kišta pa se čez en čas ( urca ali dve ) začne dreti kot nora. Nekdo je rekel da to delajo ventilatori, toda, na starem so menda tudi delali, pa ni bilo tako slišit. Ponoči se sploh ne da delat gor, strah me je da ne zbudim celo bajto. Negdo mi je rekel, da bi baje bilo treba spucat prah ???? nekje zadaj???’ – ampak, kišta je še pod garancijo in tudi če bi vedla, kje naj odprem, si ne bi upala…

Kaj naj naredim???

LP

Malce jo porukaj – kar bolj na trdno, ker se včasih kakšen kabel “uleže” na ventilator in potem ropota, drugače pa nea panike

.. se je seveda hecal, bolj na trdo rukanje občutljivih elektronskih delov odsvetujem. Hja no sicer pa praviš, da je comp še v garanciji 🙂

Računalniške komponente so vedno manjše oz. na enako velik kos spravijo precej več miljonov stvarc, ki za svojo uporabo rabijo precej več elektrike, zato se posledično tudi bolj grejejo kot so se stare stvari.

Zato so edina rešitev dražji,a tišji ali pa celo neslišni ventilatorji.

Ok! Sem dojela – ruknit, pa ne premočno! :)))) Zdaj brez heca, kakšne pa so cene ventilatorjev, tak, zanima me neka zmerna cena, ne pa nekaj takega kaj bi uporabljali v NASA centru, ampak, da vseeno ima svoj namen… Če slučajno veš!!!

Hvala in LP!

Kupi si kakšnega Zalmana ali nekaj podobnega, ti so dokaj tihi, stane pa nekaj čukov.

Jaz stavim na ventilatorje. Ker so postrani, gravitacija naredi svoje z lezaji.

Ker se mas v garanciji… nesi popravit, po moznosti cim prej, saj se po lastnih izkusnjah, takrat ko so glasni, sucejo bolj pocasi (=> pregrevanje).

naj ti povem mojo izkušnjo. imam kišto ki ima ob strani ( ne vem kak se prav reče) ventilator, ki modro sveti še lučka zraven in ta ventilator je prav odprt. in doma smo delali v hiši in nobeden se ni spomnil pa ka dol pokriv in računalnik je sam od sebe začel resnično tulit kot navajaš ti.
potem smo pa kišto peljali na servis in moral je zamenjat ventilator,..

Hvala za nasvete!

LP

cene ventilatorjev tam od 2.000 naprej. js sem plačala 6.000 sit pa mi je zamenjal ventilator z novim pa namizje mi je čistil pa en nov program mi je naložil, pa internet inštaliral.

tako malo da veš približno

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close