Najdi forum

Wlan al kaj ?

Dragi pomagalci….

Eno vprašanje…doma imam ISDN linijo, en klinc vredno, če me vprašaš, ker so drati v bajti in domači grudi ostali isti kot pred 20 leti, sam par škatelc je Telekom priklopu in se deklariral : “Ja, zdej pa imate ISDN”.

Ker je kraj majhen, vukojebina pa velika, ADSL ni možen, glede na populacijo, pa tudi še dolgo ne bo.
Ker tu pa tam v kaki reklami samohvalo Mobitelovo berem, da je pri njih internet lahko skoraj tako hiter kot ADSL, me sedaj zanima…a je to tisti neowlan al kako se mu že reče in kaj hudiča to sploh je…kaj mi lahko okoli tega poveste…ali so to samo tiste kartice za laptope, ali se da to postavit tudi v navaden PC in če da…ali se to sploh splača ?

Mislim glede na investicijo…pač za ADSL rabiš kak modem, stane tolko in tolko, potem pa gre nekako mesečno…3K za naročnino ISDN, pa 8K za ADSK dostop, pa še kak klic, pa smo na 12-15 K.
Sicer isto kot zdej, ma če ni možen…

Zanima me kako gre s cenami pri temle neowlan-u…ali potem bit by bit poračunajo, ali je mesečni ceh za plačat, pa surfat do onemoglosti ?

Hvala za vsa mnenja, razumljiva računalniškemu nestrokovnjaku !

NeoWLAN je brezžični internet, primeren predvsem za prenosnike in dlančnike. Dostop do interneta preko NeoWLANa je mogoč le v majhnem krogu (nekaj 10m) okoli vstopne točke(v bistvu nekakšen oddajnik in sprejemnik), te vstopne točke pa so posejane predvsem po letališčih, železniških in avtobusnih postajah, hotelih, pubih in tam kjer so kaki večji centri kjer se zbirajo ljudje. Se pravi, da če v vaši vukojebini mobitel ni postavil vstopne točke zraven tvoje bajte, potem NeoWLAN definitivno odpade. Plačuješ pa zadevo na čas, ko si priklopljen, mislim da je 50SIT/5min.

To kar si ti imel v mislih pa je verjetno UMTS, kjer imaš mobilni telefon v UMTS omrežju. Poleg pogovorov, smsov, mmsov, videotelefonije in druge solate, ti tak mobilc služi tudi kot modem, preko katerega se povezuješ v vsesvetovni splet. Hitrosti so precej višje kot v navadnem GSM omrežju, vendar so 2-3x nižje kot pri najosnovnejšem ADSL paketu. Tu se stvari računajo na prenešene MBje, nekaj jih je vračunano že v naročnino, če pa to presežeš, jih plačuješ dodatno. Vprašanje pa je, če je UMTS signal dostopen v vaši vukojebini.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close