Najdi forum

LCD monitor

Pozdrav!
Včeraj sem si nabavila nov LCD monitor (Sony 17`, oznaka mislim da je SDM S73). Problem je v sliki, kajti ne pokaže se čez cel ekran. Levo in desno je OK, gre do roba, problem je v višini. Namreč, zgoraj in spodaj je “lufta” za cca 3 cm. Na samem ekranu sploh ni funkcije prilagoditve velikosti (za levo/desno je, za gor/dol pa ne). Poskusila sem že z vsemi možnimi resolucijami, pa še vedno ne gre.
Ima kdo kakšen nasvet, kaj še lahko naredim?
Imam pa WIN XP, če to kaj pomeni.

Hvala že vnaprej in LP.

Saj bo šlo ppp!

Ob zamenjavi CRT zaslona za LCD je včasih na začetku nekaj težav, ker so bili gonilniki za grafično kartico nameščeni, ko je bil priključen CRT monitor.

Predlagam, da najprej ponovno namestiš gonilnike za grafično kartico, nato gonilnike za LCD zaslon ter nastaviš resolucijo na 1280 x 1024 (60 Hz) – morda bi pomagalo že slednje, poskusi?

Večina ne ve, da delajo LCD-ji pri bistveno višji resoluciji, ki za stare monitorje sploh ne bila primerna.

Če pa je mlinček starejši, bo morda celo treba kupiti novo grafično kartico – tudi to je kar pogosto potrebno. Kakšno kartico imaš ppp?

Živjo Tajfun!

Torej, resolucija je sže nastavljena na 1280×1024, ne vem pa, na koliko Hz. To bom še preverila doma.
Grafična kartica je Radeon 9200. Je ok ali moram nabaviti novo?

Hvala

Dobra je 🙂 Poskusi še z ponovno namestitvijo ATI gonilnikov, saj imaš cd, ki si ga dobila zraven rač.

Imam…upam…..hmm…morda je danes priložnost za čiščenje omar :-))
Sporočim!

Oj!
Še zmeraj nič! Še enkrat sem instalirala grafično kartico in tudi gonilnike za LCD. Nič!

Pa še to: ko priklopim stari monitor, je slika OK.
Navodila od tega novega so pa “ubitačna”. Nič se ne da razbrati iz njih.

No, včeraj smo (končno) zrihtali monitor.
Sicer se nam zdaj z miško premika slika na TV-ju….ampak to ni tak problem. Glavno da deluje računalnik.
Hvala, tajfun, za pomoč.
LP!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close