Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija 1 široko namizje na 2 monitorjih

1 široko namizje na 2 monitorjih

Imam grafično kartico ATI Radeon 9250 na WIN XP in bi rad raztegnil
resolucijo dveh zaslonov skupaj na 2048 x 768 ( namesto 2 x po 1024 x 768), da bi se oba skupaj obnašala kot 1 širok zaslon . Imam naložene najnovejše driverje iz ATI strani.

Na Win 2000 mi je to uspelo, tako da sem pod display označil, kam naj se raztegne resolucija ( v desno , npr 2048 x 768 ali dol npr 1024 x 1536 glede na to , kako sta pozicioniran monitorja).
V win XP pa teh nastavitev ne najdem na tem mestu (ne kje drugje), čeprav so ATI nastavitve zelo podobne kot v win 2000, možno je le izbrati kateri monitor je primary in kateri secondary display, oz. kam naj se raztegne slika.

Funkcija “Extend my windows desktop onto this monitor” ne reši problema, ker dobim potem ločljivost dvakrat 1024 x 768, jaz pa bi rabil 1 x 2048 x 768, tako, da se mi oba monitorja odpirata kot 1 zaslon, NE DA SE MI LOČLJIVOST DELI NA 2 ZASLONA.

V aplikaciji imam napisano mesto za odpiranje okna na točki npr. 1025×0(zgornja leva točka 2 ekrana če sta oba združena) in ga ni mogoče spremeniti .
Ali je sploh mogoče raztegovati 1 sliko v win XP čez dva monitorja brez deljenje ločljivosti ali ta funkcije v XP sploh več ne obstaja?

Se je mogoče že kdo srečal z tem problemom ?

Poglej si : UltraMon

dela tipično to, kar potrebuješ – pa freeware je in oh in spljoh.

pa ja

Zanimiv link gfdsgdf, tudi NiftyWindows znotraj njega.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close