Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija pomotoma presnete datoteke na CD

pomotoma presnete datoteke na CD

Zdravo, prosim za vašo pomoč. Slike z dopustov snemamo na CD-je. Ponavadi na tiste za enkratno zapisovanje, tale pa je bil očitno napačen. Na rewritable CD – ju smo pomotoma presneli stare slike z novimi. Ali je možno na kakšen način priti do starih slik? Res bi jih rada imela zato prosim za kak nasvet.

gomar

Če ste snemali s programom recimo Nero in je vprašal nekaj v stilu: “Disk ni prazen, ga izbrišem?” potem pa klikneš DA in potem te vpraša “Ali ste prepiračni, izgubili boste vse podatke?”, pa še enkrat klikneš DA, potem ne vem kaj naj rečem – verjetno res vse izgubši … malo šale.

Če si pobrisal disk je konec, če si dosnel obstaja upanje. Poglej z nerotom – Disc info (Ctrl-I) )in če je samo en session pozabi na restavriranje podatkov. Če ta dva ali več pa povej ti bo že kdo pomagal.

Če sta dva sessiona, se res da rešit z uporabo nekaj programov.
Če si pa zbrisal iz diska, pa tudi ni prepozno, saj Media Recovery reši še iz diska slike, video posnetke, zvočne datoteke…, ki so bile zbrisane tudi več kot mesec nazaj.

No, če bi bilo res tako enostavno, kot prav oFca – bi marsikdo dobil nazaj izgubljene datoteke. V praksi bi bilo to izvedljivo, če bi jih zbrisal z diska in odšel za nekaj mesecev na Havaje. Ker pa vsak uporabnik pogosto kaj shranjuje, briše in premešča po mapah, je sčasoma vse manj možnosti, da obnovimo izbrisane datoteke (vsaj vseh ne, nekatere pa res).

Posnetki z digitalca imajo običajno vsakič druga imena, kako je gomarju uspelo presneti stare…? Če pa je šlo za dosnemavanje, pa res obstaja nekaj upanja, da bo slike še kdaj odprl.

Ne žalovat, sej živimo naprej ne pa nazaj.
Adios amigos,
Sim

Doooh…. sploh mi ni do dokazovanja ali še manj kreganja, ampak jaz si predstavljam to tako, da če neke podatke zgubiš, boš preživel pred računalnikom tudi ves dan, inštaliral 15 različnih orodij, se igral v DOSu, Linuxih in v varnem zagonu, uporabil dodatne diske ipd.
In v 90% se podatke da rešit. Še posebno slike in video posnetke, kateri res niso občutljivi na delno reševanje in se jih da z lahkoto rešiti.

Doooh 🙂
Sej ti ni treba dokazovat, ker pač nimaš prav. Če se novi podatki prepišejo čez staro datoteko, pa naj bo to slika, txt, word, exe ali pa žblj, je reševanje takih datotek zelo težko.
In več kot počneš z računalnikom po izbrisu datotek, večja je verjetnost, da bo kaka izbrisana datoteka prepisana z novimi podatki.

zdravo,
je šlo s programom ISO buster brez problema. Tudi CD roller je uporaben, sam rabiš crack.
Fajn se mejte, moje slike so nazaj.

gomar

Glede na tvoj prvi post, mi res ni jasno kako si sploh prepisal prvotno zapisane datoteke na RW cd-ju. Še manj, kaj si potem počel z ISO busterjem? No, saj ni pomembno, samo da si rešil izgubljeno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close