nov monitor, star PC
Zdravo!
Počasi posodabljam svojo rač. opremo, ker mi drugače ne znese.
Doma imam PC z 700 Hz procesorjem… (škatla je bila kupljena naenkrat) Grafična kartica je zintegrirana na osnovni plošči.
Sedaj kupujem monitor Samsung SyncMaster LCD 913N 19″ (ločljivost 1280×1024 … horiz. frekvenca 30-81 kHz … odzivni čas 8 ms …) pa me zanima, če moj PC sploh podpira tak monitor in kaj se zna zgoditi, če ne.
Kaj pomeni, če je LCD monitor analogni?
Rad imam namreč svoje oči, dosti delam za PC in me pogosto pečejo.
Hvala!
Pri starejših računalnikih se včasih zgodi, da grafična kartica ne zmore visoke resolucije 1280 x 1024, ki pa je za LCD monitor pogoj, da bodo pisave lepe, jasne in ostre.
V takem primeru bi moral dokupiti grafično kartico, kar pa je spet povezano z vodilom AGP, ki pa ga tvoja matična plošča najbrž že ima.
Analogni so klasični priključki, kot smo jih vajeni pri CRT zaslonih, nekateri LCD zasloni imajo digitalni priključek, ki zahteva tudi ustrezno grafično kartico. Slika naj bi bila pri takih bolj kakovostna, a se razlika baje komaj opazi.
Stvar je samo v tem kakšen priklop ma monitor na grafično.
Tvoja grafična je seveda stara in ima samo navaden vtič.
Novi LCD monitorji imajo DVI vtič.
Torej, če ima tale monitor možnosst priklopa na staro grafično je ok, če ima pa samo DVI konektor potem bom moral kupiti novo grafično z DVI izhodom.
Enostavno, ne?
Lp, Savo
Forum je zaprt za komentiranje.