Želim očistiti PC
Obstaja več programov, celo preveč.
Odvisno od tega, kako dolgo se ti nesnaga nabira in kaj smatraš pod ‘nesnago’ – spy, viruse, nepotrebne datoteke, začasne datoteke, prazne bližnjice… etc.
O vseh pomembnejših tovrstnih programih smo na forumu že pisali, naj kljub temu naštejem najbolj nepogrešljive in popularne: Ad Aware, Spybot, Trojan Hunter, Cwshredder, Hijack (previdno uporabljaj!!) ter redno posodobljen antivirusni program. Začasne datoteke pa itak lahko najdeš in zbrišeš sam.
In še najboljši program: stari M$-ov Format. Šele potem leti mašinca kot nova, če že ni prestar mlinček, ki sodi na smetišče zgodovine IT.
Meni je en prijazen fant s tega foruma enkrat poslal en program, ki čisti ostanke brisanih datotek. Če želiš, ti ga lahko posredujem naprej, ampak šele čez ene dva dni, ko bom imela čas usposobiti Outlook EX. Zdaj sem si odpirala GMAIL, pa sem nekaj zaštrikala.
Če bom pozabila, me spomni na Starševskem čveku, tam sem stalna stranka. Samo napiši: !
Vira:
kinvez@email.si
Poglej, zgoraj sem ti dal link, snami si ta program in ga instaliraj, odpreš
mapo klikneš “regcleaner” -> orodja->čiščenje registra->naredi vse in
ko ti bo program najdel nekoristne vnose ti lepo po slo (če si dal slo ver.)
napiše “te vnose lahko brez skrbi zbrišete” in imaš spodaj možnost
“odstrani izbrano”. Z registrov si te vnose brisal in so se vnosi preselili
v mapo kjer imaš ta program, tu pa lahko z dvoklikom obnoviš, če kaj
ne bi delalo ampak jaz do sedaj nisem imel nobenih problemov je pa
neverjetno, koliko te salate se nabere v registrih.
Ko ti bo program iskal te vnose mora biti kljukica na “naredi varnostno kopijo” kljukica je tako na “privzeto” ampak le poglej.
Pa sporoči, koliko nepotrebnih vnosov si imel.
S tipko ctrl+a izbereš vse in potem odstraniš.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.