Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Notebook na UPS -elekt. kabli

Notebook na UPS -elekt. kabli

Zdravo,

ali mi lahko kdo svetuje glede prikljucitve notebooka na UPS? Baterije iz dolocenih razlogov ne morem zamenjati, je pa crknila.

Tako sem zelela notebook prikljuciti na UPS. Ta je imel kabel le za prikljucitev na navadni racunalnik. Na servisu so mi naredili kabel, s katerim lahko notebook prikljucim na UPS. Ta kabel je oznacen z 10A, 250 V. Originalni kabel notebooka, ki sem ga vtaknila v vticnico, pa je oznacen 2.5 A, 250 V.

Na ac/dc adapterju notebooka pise: input 100-240V, 114-155VA.

Ali lahko (ali je varno) notebook prikljuciti na UPS s kablom, ki je oznacen 10A, 250 V?

Ce je vprasanje neumno, se opravicujem. Glede elektrike in hardwara nasploh pojma nimam (se vidi, ne) ?

Ja, je neumno:))))) Ti samo priključi.

Hvala, se en. Ja, se mi je kar zdelo, da je neumno :-)))

Še zmeraj je bolje prej povprašati za nasvet, kot da se kaj zabliska, kajne Maja. Amperi na oznaki kabla (A) pomenijo tok, ki ga kabel prenese brez škode in pregrevanja.

Primer: Če bi 3000 Wattno termoakumulacijsko peč priključila na kabel za mikser, bi se ti pregrel in bi lahko prišlo celo do požara.

Pri računalniških komponentah so tokovi običajno dosti nižji, tako da takih bojazni ni. Poskrbeti moramo prevsem, da naprave niso preobremenjene.

Primer: Računalnik z več diski in 2 cd enotama zahteva močnejši napajalnik.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close