Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija peka DVDjev in kompresija

peka DVDjev in kompresija

Imam novo pekarno (dual layer externi no-name) *twinkle:))*

Nalozila sem si DVDshrink in Decrypter, me je na smrt zabavalo, kako je zadnji zmlel CSS. Do sedaj sem krsila avtorske pravice pri enem DVDju, pa se to zato, ker so me razjezili – posteno sem ga kupila v Avstriji, zal sem pa prezrla, da je napisano ‘nicht ausblendbar’ pri podnapisih (nemski podnapisi pri angleskem filmu so odurni, ker ravno toliko (ne) razumem nemsko, da sem ves cas primerjala prevod z govorjeno besedo). Olupila sem odvecno kramo (dodatne avdio zapise in podnapise ter regionalne kode) in spekla kopijo, ki mi jo je Shrink skomprimiral na 83% – pri tem % nisem opazila nikakrsne razlike pri ogledu kopije na televizorju.

Zanima me, pri katerem odstotku kompresije se zacne na kopiji to poznat? Najbrz je precej odvisno od originala (ze pri Mladininih DVDjih se vcasih poznajo tisti ostudni kvadratki), vseeno me pa zanimajo vase izkusnje. Dual layer surovi DVDji so namrec se kar precej predragi za standardno uporabo.

Kaksne so kaj vase izkusnje!

pozdravcek,

proxima

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close