Photoshop in Corel za Gorenjce
Pozdravljeni, Gorenjci in Gorenjke.
Ali mogoče kdo razmišlja, da bi obiskoval začetni tečaj Photoshopa ali pa nadaljevalni Corel?
Sem povprašala na Univerzo v Radovljici, pa zaenkrat ne organizirajo nič, ker ni dovolj kandidatov in so me vpisali v bazo za 10 ur tečaj Photoshopa.
Na kranjski DU nisem zasledila, da bi organizirali ta dva tečaja, v Škofji Loki (Freising) pa prav tako ni zanimanja (zaenkrat).
Je med vami kakšen kandidat? Moramo biti vsaj 3.
Po pravici povedano, v Ljubljano bi se vozila samo v primeru, če na Gorenjskem te možnosti ne bi bilo.
Ali pozna še kdo koga (na Gorenjskem seveda) , ki organizira ta dva tečaja?
Pozdravljena.
sem ravno govorila s Freisingom v Škofji loki in bi bili pripravljeni organizirati nadaljevalni Corel za najmanj 3 kandidate cena ca. 20.000 sit za 20 ur.
Največje možno število kandidatov je 6 in s tem je pogojena še nižja cena.
Možen je tudi dogovor za več ur kot 20. Po želji.
Mislim, da je cena ugodna, glede na to, da sem preverjala cene v Ljubljani (če se ne motim za 20 ur ca.50.000 dit).
Osnovni Photoshop organizira LU Radovljica in sicer za 10 ur je cena 24.000 sit. Bi pa še rada konkretno prevrila, kaj lahko odnesem od 10 ur.
Jaz bi naredila kar oba, če bo možno.
20 ur za tako kompleksen program kot je PhotoShop je ravno zadosti, da ti nekdo v njih razloži stvari, ki bi jih tako ali tako pogruntala sama. Če ti te stvari seveda ležijo. Če ti ne ležijo, pa tudi 200 ur ne bo kaj prida pomagalo. Tisto kar pogruntaš sam, si zapomniš za vse večne čase. Če ti pa nekdo v nekaj urah strese na kupček nekih 100 idej, pa tako ali tako vse pomešaš in posledično pozabiš.
Približna taka logika je pri teh stvareh. Zato tudi nimajo predavatelji nobenih interesentov za takšne tečaje………….
In poleg vsega je treba imeti za uspešno uporabo PhotoShopa tudi umetniško žilico. Excel lahko uporablja uspešno prav vsak, PhotoShopa ne. Kot se ne morejo naučiti opernega petja tisti brez posluha, čeprav znajo kompletno operno besedilo na pamet……….
Pozdravljen.
Dokaj dobro obvladam Corel paket, zraven pa še cel kup osnovnih programov. Pravzaprav sem po službeni dolžnosti začela z učenjem tega programa z minimalno pomočjo sodelavca. Še nikoli prej sploh nisem sedela za računalnikom in verjemite mi, da sem morala zbrati kar precej poguma, ker sem bila popolnoma nepismena, kar se tiče računalništva, v nasprotnem primeru bi lahko izgubila službo.
Sem med tistimi, ki smo veliko znanja osvojili sami in umetniške žilice mi tudi ne manjka. Drži, da kar osvojiš sam, ti ostane za vselej.
Sicer imam pa tudi kaj pokazati. Saj oblikujem reklamne materiale za delodajalca. Se jim splača, ker prihranijo pri stroških profesionalnih oblikovalcev, za katere pa vsi vemo, da niso majhni.
Želi pa si znanje dopolniti, da bom konkurenčna na trgu delovne sile. Žal je situacija taka, da si bom morala poiskati novo službo, ker podjetje ni prav v blestečem položaju.
Mislila sem tudi že na dejstvo, da bi v končni fazi zadevo res pogruntala tudi sama. Ampak, ne vem, če bo to dovolj. Kaj mi torej svetujete? Da si nabavim literaturo in začnem z učenjem? Ali naj vseeno vztrajam in grem na tečaj?
Kakšno pa je vaše mnenje o tečajih, ki jih organizirajo v Ljubljani in kjer spoznaš vse detajle priprave za tisk in oblikovanja s programi Corel, Adobe in ostalih in trajajo vsaj 8 mesecev.
Verjemite mi, moja velika želja je, da bi delala na področju oblikovanja, ampak nisem čisto prepričana, če znam dovolj.
Uporabljam ga zasebno. Uporabljala sem ga predvsem za diplomsko nalogo. Nekaj pa sem Corel tudi uporabljala za objavo člankov.
Dvomim, da bi te na tečaju naučili bolj profesionalne uporabe. Po mojem so tečaji bolj splošni. Razen, če obstajajo kaki boljši nadaljevalni tečaji.
Čeprav pa se mi zdi, da je najtežji začetek. Vsaj jaz sem bila od začetka vsa nerodna in mi ni nikakor šlo. Zdaj pa so že bistveno boljši izdelki. Učila sem se pač iz posameznih primerov, ki sem jih pač morala narediti. Nekaj pa sem si pomagala s knjigo.
Moja kolegica pa uporablja Corel in Photo v profesionalne namene v službi. Naučila pa se je sama. Dela pa razne prospekte, reklamni material, plakate….
Po mojem se moraš prej dobro pozanimati za program tečaja, da ne boš ugotovila, da boš plačala za tisto kar že znaš.
Forum je zaprt za komentiranje.