Najdi forum

instalacija Windows XP

Pozdrav.
Imam težavo z Windowsi XP: prijatelju se je sesul računalnik in je hotel na novo naložiti Windows XP. Iz mojega računalnika sem vzela moj trdi disk in ga priklopila v prijateljev računalnik kot glavni disk, njegovega pa kot pomožnega. Nato sem na njegov disk, ki je bil kot pomožni naložila Windows XP. Ko pa sem moj disk priklopila nazaj v moj računalnik, ob zagonu ponudi dve možnosti za zagon win XP, tisto, ki je že ves čes na mojem disku, in še eno, pri kateri pa napiše, da manjka en dll file in da naj ga na novo instaliram. Predvidevam, da je to ostalo od instalacije na prijateljev disk. A ima kdo kakšno idejo, kako se tega znebiti brez formatiranja celega diska?
Hvala.

Ne vem kako si izpeljala ta postopek, ali pa tukaj nespretno napisala. Si svoj C:\Windows skopirala na drugi disk ? Mistake !

Na tistem PC v BIOS-u kot prvi zagonski nastavič CD, potem HD in štartaš (ponovno) instalacijo z formatom C v NTFS, seveda mora biti CD od win xp noter.

Nisem siguren, če ti bo niti formatiranje pomagalo. Mislim, da lahko en to urejaš če greš na: moj računalnik, lastnosti, dodatno, zagon in obnovitev, nastavitve, v drsnem oknu imaš verjetno vpisane obe možnosti za zagon. Tisto, ki ne dela moraš pač zbrisat. Problem je le v tem, da moraš zbrisat pravo. Če sta obe možnosti od istega operacijskega sistema je to malo problematično, ker ne veš kateri je za zbrisat. Mogoče ti bo znal kdo drugi povedat katerega moraš izbisat v tem primeru.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close