tečaj za računalniške začetnike
Spoštovani bralci.
Sem čisti začetnik na računalniku. Računalnik sem dobila sina.Ker se na zadeve ne spoznam, se mi dogajajo razne neumnosti. Menim, da je edina rešitev zame obisk kakšnega dobrega tečaja za računalniške začetnike.
Prosim, če mi lahko svetujete kje imajo take tečaje za čiste začetnike. Sem iz Ljubljane.
Hvala za odgovor.
Kaj pa bi z računalom sploh rada počela? Igrala karte, urejala tekste in preglednice, uporabljajala osnovne internetne servise (web, mail), bila bitke v virtualnih igrah na omrežju, vodila računovostvo, načrtovala, …, simulirala jedrske reakcije, …
Mogoče naj ti sine za začetek malo pokaže kaj on počne. Priporočam da si na kak švingl listek (kak rokovnik bo dovolj dober) pišeš postopke, da jih lahko samostojno ponoviš, ker si jih ne boš zapomnila. Potem pa ko boš vedela katera tema te zanima, pa si poiščeš kak tečaj.
LP, Dir
Vem za dva, ki sta namenjena ravno totalnim začetnikom:
1. Cezarus na Parmovi 39, nasproti zavoda za zaposlovanje (v tistih lesenih “barakah”)
2. Micro Team, Cesta Andreja Bitenca 68 v Pržanu (bivša zgradba Iskre – končna postaja avtobusa št.7)
Jih je sicer še kar nekaj, ampak na ta dva sem se najprej spomnila. Na obeh te naučijo osnov dela z računalnikom (OS Windows, Word, Excel, Power Point, Access, Outlook, Inernet…)
Lp, Lady L
Še nekaj, če si res čisti začetnik je mogoče pametno, da najprej malo poiskusiš kaj zabavnega doma na računalniku, to ti bo sin sigurno z veseljem pokazal. Predlagam, da za “trening” uporabe miške kake karte igraš ali pa se malo po internetu sprehodiš.
Ti tečaji za začetnike verjetno niso tako poceni, pa je škoda, če bi šla nanje čisto brez vsakih izkušenj, ker manj kot znaš manj imaš od takih tečajev. Če ne znaš miške voziti po mizi, te pač najprej naučijo tega.
LP, Dir
Pozdravljena.
Ne se bat računalnika. Tudi jaz sem začela popolnoma nepismena. Me je sodelavec najprej naučil, kako ravnati z miško. Brez tega ni nič. Pa čisto po domače mi je povedal, česa ne smem zbrisati. V štirih letih sem se sama naučila toliko, da zdaj sama učim druge, kako delati.
Se strinjam z ostalimi, ki pravijo, da naj ti najprej pomaga sin. Boš videla, kako bo in se kasneje še zmeraj odločiš za tečaj.
Forum je zaprt za komentiranje.