Številčenje strani
Gre gre, skombiniraj z odseki, prve tri strani so prvi odsek, ostalo pa po želji.
Potem se porihtaš, da glave in noge med odseki niso enake (ker drugače se ti bo kopiralo). Se postaviš na nogo odseka in klikneš tisti gumb v orodni vrstici, ki se pojavi ko urejaš glave in noge ko piše “Poveži s prejšnjim”, da ne piše več “Enak kot prejšnji” na robu noge/glave.
Potem vstaviš številke strani in jih počistiš v prvem odseku, pa je. Lahko pa jih vstaviš tudi ročno, kot polje.
In to je to.
LP
Kakor komu … se strinajm, da če prvič in zadnjič v življenu uporabljaš Word se res nima smisla potruditi in naučit nekaj novega.
Meni osebno se zdi malo bolj enostavno, da imaš vse skupaj v eni datoteki. Za tiskanje, za shranjevanje, pošiljanje, ne predstavljam si kako recimo izdelaš pdf datoteko, itd.
Cel postopek ne vzame več ko kaki dve minuti, časovno je primeljiv z ustvarjanjem druge datoteke.
Sem pa v svoji dolgoletni praksi videl, da ljudje “iz obupa” delajo mariskaj, tudi da najprej tiskajo samo številke strani, nato dokumente iz različnih datotek, tam ko vstavljajo npr. tabele iz Excela pa puščajo prazno in potem še enkrat tiskajo samo tiste strani, da ne začenjam kake teme o kazalih vsebine, da kakih drugih kazal niti ne omenjam, ….
Da pa bi kdo od teh “obupancev” prebral kak help ali pa celo kako knjigo vzel v roko, da ne govorim o kakih izobraževanjih… Kot da ta pomagala (help in priročniki) nosijo kak smrtonosen virus v sebi, izobraževanja pa so pošiljanje pred strelski vod.
Se opravičujem, me je malo zaneslo, sem se malo razpisal, Word upam, da ti je uspelo, na tak ali drugačen način.
LP, Dir
Forum je zaprt za komentiranje.